Κουτσούμπας στα Λεχαινά για τη ρύπανση: «Θα τους ενοχλούμε όλους μέχρι να δοθεί οριστική λύση!»

Στο πλάι των κατοίκων και όλων όσοι αγωνίζονται για να δοθεί οριστικά λύση στο θέμα της ρύπανσης που παρουσιάζει το ρέμα της Βροντούς, και στην οσμή που «πνίγει» την ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στα Λεχαινά, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στέκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την τοπική Κοινότητα των Άγιων Θεοδώρων Λεχαινών –για 2η συνεχή χρονιά- του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης συμμετέχοντας σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ομώνυμης εκκλησίας παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκων της περιοχής…

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την τοπική Κοινότητα των Άγιων Θεοδώρων Λεχαινών –για 2η συνεχή χρονιά- του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης συμμετέχοντας σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ομώνυμης εκκλησίας παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκων της περιοχής.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, που μαζί με τον νυν και τον πρ. βουλευτές του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στελεχος Νίκο Σοφιανό αντίστοιχα, τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέα Μίγκο, τους δημοτικούς σύμβουλους Διονύση Μαλλιάρη (και πρόεδρο της «ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ»), Νεόφυτο Παπαδόπουλο, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών Γιώργο Γαλάτη και τον πρόεδρο της ΤΚ Αγίων Θεοδώρων Θανάση Χαραλαμπόπουλο, συμμετείχαν στην συνάντηση. Κατά την διάρκεια της έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει –με πρωτοστάτες του κατοίκους της περιοχής- για την επίλυση του προβλήματος, ενώ σε νομικές λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Κατσαμπέρης.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κατοίκους της τοπικής κοινότητας ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Εύχομαι να έχετε δύναμη, υγεία και κουράγιο σε έναν αγώνα δύσκολο. Ερχόμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι και στο δικό σας αίτημα αλλά και γιατί είναι καθήκον μας. Δεν νιώθουμε ως ντεκόρ ενεργειών που κάνουν κάποιοι προσωπικά ή δυο ή τρείς ή πέντε. Είναι υποχρέωση μας αυτά που κάναμε και είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία που βιώνει πικρά ο λαός μας τόσα χρόνια, με διάφορα λόγια πολλών λογάδων, με ψέματα και αυταπάτες, και αναφέρομαι στους κυβερνώντες, σε αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία και που στηρίζουν επιχειρηματίες σαν αυτόν που μολύνει το περιβάλλον, που τραυματίζει τις ζωές τις δικές σας και των παιδιών σας. Είναι ένα τίποτα από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν να τοποθετηθεί ένα φίλτρο το οποίο όμως μπορεί να πάρουν πίσω… την ίδια στιγμή πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και συνεχής ανάδειξη του προβλήματος και πολύ περισσότερο αν δεν αλλάξουν ριζικά αυτές οι πολιτικές. Κάποιοι γεμίζουν τη ζωή μας καρκινογόνες ουσίες και ρύπους στο νερό που πίνουμε και στο φαγητό που τρώμε, για να βγάζουν κέρδη. Παρ` όλα αυτά πάλι επιλέγουμε κάποιον λέγοντας “μπας κι αυτός είναι το μικρότερο κακό από αυτούς που έχουμε τώρα;”…».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως: «Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά, λέμε μόνο ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Μόνο που λέμε ότι κι εσείς κι εμείς και όλοι, να αποφασίσουμε ότι θα τον φτάσουμε μέχρι τέλους! Όχι με μια επερώτηση στη Βουλή, με μια κινητοποίηση ή με μια δήλωση στα κανάλια κι από κει και πέρα ο καθένας τραβάει το δρόμο του και κοιτάζει τη δική του δουλειά. Κυρίως πρέπει να επιλέξουμε σωστά όταν έρχεται η στιγμή που μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας. Είτε είναι εκλογές σε σωματεία, είτε δημοτικές, είτε Περιφερειακές, είτε βουλευτικές… εμείς θα λέγαμε το ΚΚΕ, αλλά να μην πουν ότι το ζητώ από τώρα αφού δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σκεφτείτε μόνο, συμβουλευτείτε το μαξιλάρι σας κι αποφασίστε τι θα κάνετε. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα και με βάση τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο δικηγόρος σας και με όλα αυτά που είπατε, και μέχρι εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση και μέσα στα υπουργεία και παντού! Θα τους ενοχλούμε, θα τους πιέζουμε μέχρι να δοθεί οριστική λύση και σ` αυτό το πρόβλημα και σε άλλα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες στους Αγίους Θεοδώρους, στην Ηλεία, την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα».

 

Να ψηφιστεί η τροπολογία
για τις συντάξεις!

«Αυτή τη στιγμή  για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα είναι να ψηφιστεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για να μην υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις»… ήταν η δήλωση του κ. Κουτσούμπα για το φλέγον θέμα των επερχόμενων –από 1-1-2019- μειώσεων στις συντάξεις.