Lifestyle

Κρατηθείτε γιατί θα σας αποκαλύψουμε πόσα λεφτά βγάζουν οι διάσημοι από κάθε post στο Instagram

Ακούστε το άρθρο

Διαφημίζουν στα social media τα πάντα, από χάπια για τα μαλλιά μέχρι και μέλι. Πόσα λεφτά βγάζουν όμως από αυτό σταρ όπως η Kim Kardashian και η Selena Gomez;

Κάποιος άλλος ευτυχώς έκανε τα μαθηματικά για εμάς και, όπως θα φαντάζεστε, τα ποσά δεν είναι καθόλου μικρά. Πρόκειται για τη Σουηδική εταιρεία Advisaη οποία δημιούργησε έναν αλγόριθμο βασισμένο στους ακόλουθους που έχει ο καθένας στα social media, βγάζοντας έτσι συμπεράσματα για το πόσο κοστίζει κάθε post.

Εάν συνδυάσει κάποιος αυτόν τον αλγόριθμο με στοιχεία από την εταρεία Stashmetrics, η οποία εξειδικεύεται στην ανάλυση των social media, μπορεί να καταλήξει στο πόσα χρήματα κερδίζει -θεωρητικά- κάθε διάσημος, αλλά και το πόσο χρήματα θα μπορούσατε να κερδίζετε και εσείς.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι φυσικά η Kim Kardashian, η οποία έχει συνολικά 224 εκατομμύρια ακόλουθους σε Snapchat, Facebook, Instagram και Twitter. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούσε να βγάζει -κρατηθείτε- 360, 591, 583 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Η Selena Gomez, το άτομο με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram, θα μπορούσε να βγάζει 380, 985 χιλιάδες δολάρια από κάθε post ή 360, 591, 583 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, απλώς και μόνο επειδή ανεβάζει μία φωτογραφία την ημέρα. Ναι, μία.

Δεν κερδίζουν όμως μόνο οι διάσημοι λεφτά, αλλά και οι bloggers που ασχολούνται με το φαγητό και τη γυμναστική, αφού μιλάμε για ποσά που φτάνουν τις 100 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς για να κερδίσετε λεφτά; Πολύ απλά, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο Instagram γιατί εκεί είναι που κρύβεται ο θησαυρός. Ο μεσαίος χρήστης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα μπορούσε να κερδίζει πάνω από 20 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο εάν είχε τις ίδιες ευκαιρίες για διαφημίσεις, αφού οι ακόλουθοι στο Instagram έχουν 3,5 φορές περισσότερη αξία από το Twitter.

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Εάν έχετε 2,500 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram θα μπορούσατε να κερδίζετε ετησίως περισσότερα από τον μέσο μισθό στη Βρετανία, απλώς με το να ανεβάζετε μία φωτογραφία την εβδομάδα. Δεν ακούγεται καθόλου άσχημο!

Για δείτε τώρα και πόσα κερδίζουν άλλοι διάσημοι σύμφωνα με το Advisa και το Stashmetrics:

social

social

http://www.huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα