Κρίσιμη εβδομάδα για τα σκουπίδια

skoypidia_pyrgos.jpg

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ήδη διανύουμε για τον δήμο του Πύργου, καθώς η δημοτική αρχή  κλιμακώνει  τις προσπαθειές της για  λύση στο σοβαρό ζήτημα των σκουπιδιών. Πιο συγκεκριμένα οι ενέργειές της έχουν δύο κατευθύνσεις, καθώς  μπαίνει στην τελική ευθεία η επιλογή του οικοπέδου για την έναρξη της δεματοποίησης από τον δήμο Ήλιδας – ως προσωρινή λύση – ενώ στην προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπουργό Νίκο Βούτση θα τεθεί συνολικά το πλαίσιο για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ηλεία.

 

Το πιο κρίσιμο, ίσως στάδιο, μετά το ραντεβού της σημερινής ημέρας, θα είναι η εξεύρεση οικοπέδου από τη δημοτική αρχή, που θα της δώσει το δικαίωμα να ξεκινήσει την δεματοποίηση στο δεματοποιητή του δήμου Ήλιδας, με τον κ. Λιατσή, αλλά και τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Σκαρτσιάρη, να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, αντιπροσωπείες των δύο δήμων που απαρτίζονταν από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν συνάντηση με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό, με τον οποίο συζήτησαν την επίλυση ορισμένων τεχνικών κυρίως θεμάτων που αφορούσαν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Πύργου και του δήμου Ήλιδας.

 

Έληξαν οι προσφορές

 

Στο μεταξύ  μόλις χθες έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η δημοτική αρχή Πύργου, για την κατάθεση προσφορών από ιδιώτες, προκειμένου να βρεθεί το οικόπεδο που θα αποθηκευτούν προσωρινά τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες  όπως εξήγησε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο αντιδήμαρχος Πύργου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, θα ορισθεί επιτροπή η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους που αναζητά ο δήμος του Πύργου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αιτήσεις που έγιναν από ενδιαφερόμενους για τα οικόπεδα ξεπερνά τις δέκα ενώ πλέον εκείνο που μένει είναι να βρεθούν οι κατάλληλες προδιαγραφές που ψάχνει η δημοτική αρχή για να μπορέσει να τοποθετήσει τα δέματα.

 

Ευελπιστούν σε λύση

 

Το σημερινό ραντεβού που έχει προγραμματισθεί, με τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση και στο οποίο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν μεταξύ άλλων,  οι βουλευτές του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σύμφωνα με πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης του υπουργού, για την κατάσταση που βιώνει ο δήμος του Πύργου με τα σκουπίδια, αλλά όλοι οι φορείς θα επιδιώξουν το υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα.

 

Πάντως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, έχει διαβεβαιώσει τόσο τους φορείς της πόλης όσο και τους δημότες, πως θα μεταφέρει προς τον υπουργό την αγωνία και την διαμαρτυρία τους για το ζήτημα των σκουπιδιών, όπως ακριβώς αυτή εκφράσθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής και μέσα από αυτή την διαδικασία ευελπιστεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. 

 

Πηγή Γιακουμέλου