Πολιτική

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ την άλλη Παρασκευή στο Βερολίνο

sam-merk.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, με την Τρόικα να ζητά από την Ελλάδα να περισσότερη πρόοδο και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να συνιστά σεβασμό σε όσα έχει πετύχει η χώρα μας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μεταβαίνει την άλλη Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί, στις 12 το μεσημέρι, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στη Γερμανία, στο πλαίσιο της «Συνάντησης Ηγετών», που διοργανώνει στις 21-25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Πέρα από τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό, στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών» η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, αναλυτές και επιχειρηματίες.

Μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στην Αθήνα με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου, Πένι Πρίτζκερ.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα