Ηλεία

Κρίσεις ΕΛΑΣ: Παραμένει Ταξίαρχος ο Απόστολος Μαρτζάκλης

Ακούστε το άρθρο

Διατηρητέος στον βαθμό του Ταξιάρχου κρίθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Απόστολος Μαρτζάκλης, από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος. Με τον βαθμό του Αντιστρατήγου αποστρατεύονται οι κ.κ  Στεφανόπουλος και ο Κυριαζόπουλος, ενώ ο κ. Αναγνωστάκης αποστρατεύεται ως Υποστράτηγος.

Στις κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνου Σκούμα, ο κ. Μαρτζάκλης κρίθηκε διατηρητέος. Αν και, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία για την τοποθέτηση των Ταξιάρχων, καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον κ. Μαρτζάκλη να συνεχίζει τη θητεία του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Την ίδια στιγμή, το ΚΥΣΕΑ έκρινε ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία 19 Ταξιάρχων Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα αποστρατευτούν με τον βαθμό του Υποστρατήγου.  Ανάμεσά τους ο Ηλείος Ευάγγελος Αναγνωστάκης – που από τον περασμένο Μάρτη υπηρετούσε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας – αλλά και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Κοτρωνιάς.

Αποστρατεύονται  Στεφανόπουλος – Κυριαζόπουλος

Με τον βαθμό του Αντιστρατήγου αποστρατεύονται επίσης ο Πύργιος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο καταγόμενος από την Αμαλιάδα Φρούραρχος της Βουλής, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Ο κ. Στεφανόπουλος, στο ευχαριστήριο μήνυμά του, μετά την ανακοίνωση της απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων «Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία αποφασίστηκε η αποστρατεία μου και κατ’ επέκταση η αποχώρησή μου από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας.

Ως απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους συναδέρφους να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και αγάπη για το καλό της κοινωνίας μας, αλλά και να στηρίξουν έμπρακτα το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, στον οποίο εύχομαι προσωπικά υγεία και δύναμη για την επίτευξη της αποστολής του.

Επιπλέον, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους εκπροσώπους των εκκλησιαστικών – πολιτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και ιδρυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την άριστη συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου όλο αυτό το διάστημα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και τους δημοσιογράφους αυτών, για την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και για τη μεταξύ μας συνεργασία».

Νέος Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας

Εξάλλου, μετά την αποστράτευση του Αντιστρατήγου Χρήστου Δραγατάκη με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, στη θέση αυτή τοποθετήθηκε – με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη – ο προαχθείς σε Αντιστράτηγο Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα