Ελλάδα

Κρήτη: Έδεσε τον θείο του στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να τον ληστέψει

Ακούστε το άρθρο

Τον ίδιο του τον θείο έβαλε στο στόχαστρο ένας 34χρονος άνδρας, στη Σητεία, ο οποίος δεν δίστασε να δέσει τον συγγενή του στο κάθισμα του αυτοκινήτου, προκειμένου να τον ληστέψει.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά ο 34χρονος, που γνώριζε ότι ο θείος του είχε στην κατοχή του 3.000 ευρώ, με την απειλή χρήσης βίας τον έδεσε στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να τον ακινητοποιήσει. Αφού πήρε τα χρήματα, έναν σταυρό και ένα δακτυλίδι τράπηκε σε φυγή.

Ο 67χρονος άνδρας κατάφερε να λυθεί μόνος του και κάλεσε την αστυνομία, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Ο ανιψιός εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην Χερσόνησο, από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος όμως γνώριζε την περίπτωση και ακολούθησε η σύλληψη του από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερείτο την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, από τα συνολικά 3000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ληστείας και ναρκωτικών ουσιών, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: neakriti.gr

Όλη η επικαιρότητα