Ελλάδα

Κρήτη: Η πρώτη σύλληψη για «αέριο γέλιου» στην Χερσόνησο

Ακούστε το άρθρο

Αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των νεαρών τουριστών σε συνδυασμό με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Με τα πρώτα «κύματα» Βρετανών, κυρίως, παραθεριστών να καταφθάνουν στην Κρήτη, άρχισαν και οι επιτήδειοι να διακινούν το επικίνδυνο για την υγεία “αέριο γέλιου”, που έφτασε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των νεαρών τουριστών σε συνδυασμό με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ!

Η πρώτη σύλληψη έγινε -πού αλλού- σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και του τμήματος Μινώα Πεδιάδος έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο μπαρ ιδιοκτησίας ενός 68χρονου και βρήκαν τον 31χρονο υπεύθυνο του καταστήματος να διαθέτει προς πώληση 162 φιαλίδια και 25 μπαλόνια τα οποία περιείχαν “αέριο γέλιου”. Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί νοθείας τροφίμων, ενώ κατασχέθηκε και ένα μεταλλικό κoυτί.

Το “αέριο γέλιου”, γνωστό με τις ονομασίες “laughing gas και “hippy crack”, είναι το άχρωμο, άοσμο και άγευστο υποξείδιο του αζώτου (N2O), που χρησιμοποιείται συνήθως από οδοντιάτρους και άλλες ειδικότητες γιατρών. Ωστόσο, η κλιμάκωση της χρήσης του από νέους και οι βλάβες που επιφέρει στην υγεία, το κατέταξαν μεταξύ των ναρκωτικών ουσιών που απαγορεύονται στη Βρετανία, αλλά στην Ελλάδα η πώλησή του εξακολουθεί να διώκεται με τον ασαφή και γενικόλογο νόμο “περί νοθείας τροφίμων”.

via

Όλη η επικαιρότητα