Smile Εκπαίδευση

Κρήτη: Το παλιό φιατάκι και τα μηνύματα για την οδική ασφάλεια [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Με ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε ο συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων Μιχάλης Ρασιδάκης να περάσει μηνύματα για την οδική ασφάλεια στα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που επισκέπτονται αυτές τις μέρες το Εκθεσιακό Κέντρο στις Γούρνες Ηρακλείου (ΔΕΚΚ).

odikiasfaleia.jpg

Συγκεκριμένα όπως μας είπε ο ίδιος «Ντύσαμε» το μικρότερο κλασικό αυτοκίνητο της συλλογής μας, ένα Fiat 126 του 1980 με τα σήματα της οδικης κυκλοφορίας και το μηνυμα “Αγαπώ τη Ζωή, οδηγώ Υπεύθυνα”. Μάλιστα στην οροφή του αυτοκινητου υπάρχει μια ταμπέλα που έχει μια φωτογραφία τη χελώνα να λέει «Ενω πάω αργά το φοράω πάντα … Εσύ?» εννοώντας βεβαια το κράνος για τους δικυκλιστές. Στο πίσω μέρος του αυτοκινητου γράφουμε «ΦΙΛΕ ΟΔΗΓΕ, ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΠΑΙΔΙΑ».

odikiasfaleia3.jpg

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να προσέξουν αρκετά σήματα της οδικής κυκλοφορίας και βεβαίως να αποτυπώσουν τα χρήσιμα αυτά μηνύματα.

Το αυτοκινητάκι αυτό θα βρίσκεται στο ΔΕΚΚ μέχρι το Σάββατο βράδυ.

odikiasfaleia4.jpg

Το διήμερο της Παρασκευής και Σαββάτου (2-3 Μάρτη) από τις 9.00 μέχρι τις 18.00 θα διεξαχθεί το συνέδριο για την οδική ασφάλεια με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Πηγή: ekriti.gr

Όλη η επικαιρότητα