Αποδράσεις

Κροατία: Η απόκοσμη ομορφιά των λιμνών της μαύρης βασίλισσας (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Οι παγωμένοι καταρράκτες και το βαθύ μπλε και πράσινο των λιμνών δημιουργούν μια απόκοσμη ομορφιά στο Εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε στην Κροατία.

Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας και ένα από τα παλαιότερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης βρίσκεται κοντά στα σύνορα µε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Πλίτβιτσε.

Το πάρκο απλώνεται ανάμεσα σε τρεις κορυφές των Δειναρικών Αλπεων, το Πλεσέβιτσα, το Μάλα Καπέλα και το Μέντβεντακ.

Έχει έκταση 294,82 τ. χλμ και φιλοξενεί δεκαέξι λίμνες, ποτάμια και εκατοντάδες σπήλαια. Οι λίμνες επικοινωνούν μεταξύ τους είτε υπόγεια είτε με καταρράκτες καθώς βρίσκονται όλες σχεδόν σε διαφορετικά επίπεδα, δημιουργώντας μια «σκάλα λιμνών».

Σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκαν από τη μαύρη βασίλισσα έπειτα από τις παρακλήσεις των ντόπιων για τον τερματισμό μιας μακράς περιόδου ξηρασίας. Ωστόσο έβρεξε τόσο πολύ που τελικά δημιουργήθηκαν λίμνες.

Αξίζει να δει κανείς από κοντά το μεγαλύτερο καταρράκτη του πάρκου, τον Veliki Slap ύψους 70 μέτρων, ενώ η περιήγηση στο πάρκο γίνεται στα στρωμένα με ξύλα μονοπάτια αλλά και με μικρές βάρκες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

plitvitsemapΕθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Ζάγκρεμπ μέσω Βιέννης είναι 4 ώρες από την Αθήνα και 4 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου. Από το Ζάγκρεμπ φτάνετε στο πάρκο με λεωφορείο σε 2 ώρες και 20 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα