Ηλεία

Κρύο, χιόνια και απεγκλωβισμοί στην Ανδρίτσαινα – Διαρκής μάχη των συνεργείων του δήμου για να μην κλείσουν οι δρόμοι

Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη μάχη με το χιόνι δίνουν από χθες οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Το πρώτο κύμα χιονιά νωρίς χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Ανδρίτσαινας σήμανε «συναγερμό» στην Πολιτική Προστασία, καθώς αρκετοί κάτοικοι κινούνταν στους αγροτικούς δρόμους με το πρώτο φως της ημέρας.

Καλλιθέα / Φωτογραφίες: Γιώργος Πλατανίτης

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, τα μηχανήματα του δήμου επενέβησαν σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις εγκλωβισμού οδηγών σε αγροτικούς δρόμους, προτού χειροτερέψει η κατάσταση.

«Είμαστε επί ποδός από το πρωί, καθώς δεχθήκαμε δύο ισχυρά κύματα χιονιά το πρωί και το μεσημέρι, με συνέπεια να δυσκολέψει η κατάσταση. Ωστόσο, καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε συμπολίτες μας με επιτυχία, οι οποίοι κινούνταν σε αγροτική οδοποιία για να πάνε στις δουλειές τους. Παλεύουμε για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Προβλήματα είχαμε προς τη Θεισόα αλλά και προς ΔΕ Αλιφείρας», δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος προσθέτοντας ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή και κίνηση με αλυσίδες στο οδικό δίκτυο και ειδικά στα πρώτα χλμ του δρόμου Ανδρίτσαινα-Μεγαλόπολη.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γ. Δάγκαρης, είπε στην εφ. «Πατρίς» πως η Ανδρίτσαινα έχει ενισχυθεί με μηχανήματα για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία και όλος ο δήμος είναι σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο 5χλμ της Επαρχιακής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούρειο Απόλλωνα και από την διασταύρωση Δ.Δ. Σκληρού Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας έως  Δ.Δ. Αμπέλιωνας Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι απαραίτητη Xρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων λόγω παγετού και χιονόπτωσης.

Στα λευκά έχει ντυθεί από το πρωί και ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς και η γύρω περιοχή, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Διαβάστε ακόμη

Αχ «Σοφία» του Χιονιά: Άσπρη μέρα είδε και η Ηλεία – Απεγκλωβισμοί και «μάχη» των συνεργείων με την κακοκαιρία (PHOTOS)

Όλη η επικαιρότητα