Γυναίκα

Κρυολιπόλυση – Ο Νέος Αναίμακτος και Δροσερός Τρόπος Αδυνατίσματος

Ακούστε το άρθρο

Στο παρελθόν, οι ασθενείς οι οποίοι ονειρεύονται τη φυσική τελειότητα και ομορφιά συνήθως έπρεπε να υποβληθούν σε επεμβατικές και αρκετά επώδυνες διαδικασίες και θεραπείες. Η αποθεραπεία και επιστροφή στη καθημερινές ενασχολήσεις από αυτά τα είδη των μεγάλων και πολύ επώδυνων επεμβάσεων έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως και για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος άμεσα. Από τη στιγμή που αποφασίζουν να υποβληθούν σε αυτές τις διαδικασίες, όπως λιπαναρροφήσεις και παρόμοιες επεμβάσεις, θα εξακολουθούν να ανησυχούν για την επώδυνη αποθεραπεία και τους μετεγχειρητικούς κινδύνους. Αλλά τώρα, χάρη στις νέες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, αυτοί που προσπαθούν να μειώσουν το βάρος τους και να διαμορφώσουν εκ νέου το σχήμα του σώματος τους μπορούν πλέον να το κάνουν εύκολα, χωρίς πόνο και μη επεμβατική διαδικασία.

Η κρυολιπόλυση κάνει κυριολεκτικά αυτό που λέει το όνομά της. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο η οποία παγώνει τα ανεπιθύμητα κύτταρα λίπους κάτω από το δέρμα, χωρίς την χρήση νυστεριού και τομών στο δέρμα, προκειμένου να υπάρξει υποδόρια πρόσβαση ώστε να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα λιποκύτταρα και να μειωθούν τα σημεία όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος.
Η κρυολιπόλυση γίνεται χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα με ελεγχόμενο κενό το οποίο έχει ένα εσωτερικό τμήμα, σαν κύπελλο ή τετράγωνο, που ψύχεται. Όταν το δέρμα το οποίο περιέχει λίπος αγγίζει το ψυχρό εσωτερικό του κυπέλλου ή του τετραγώνου, τα στοχευόμενα τμήματα καταψύχονται. Συγκεκριμένα τα λιποκύτταρα στο εσωτερικό παγώνουν, αλλά οι περιβάλλοντες ιστοί μένουν ανέγγιχτοι και χωρίς βλάβες δεδομένου ότι πρόκειται για μια διαδικασία που είναι ειδικά στοχευμένη, χωρίς να παρεκκλίνει. Στη συνέχεια τα κατεψυγμένα ή κρυσταλλωμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και αποβάλλονται φυσικά από το σώμα σε έναν με τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

Για να εξαλειφθούν με επιτυχία αυτά τα παγωμένα μέρη του λίπους στο σώμα μετά τη θεραπεία, ο ασθενής καλείται να ακολουθεί πρόγραμμα τακτικής άσκησης και να προσέχει τη διατροφή του. Αυτές οι υγιείς και καλές συνήθειες θα βοηθήσουν πραγματικά το μεταβολισμό του σώματός να λειτουργήσει καλύτερα ώστε να κάψετε και να σπάσετε το “παγωμένο” λίπος. Εάν υιοθετήσετε αυτό τον τρόπο ζωής τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης θα είναι μόνιμα.

Ανάλογα με το άτομο ή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ασθενής, η διάρκεια της θεραπείας συνήθως ποικίλλει. Ειδικά όταν ο ιατρός πρέπει να εξετάσει το μέγεθος ή τον αριθμό των τμημάτων για τα οποία ο ασθενής χρειάζεται θεραπεία. Μία έως τρεις είναι συνήθως ο μέσος αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών για την συγκεκριμένη θεραπεία ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης του συσσωρευμένου λίπους του ασθενή.

Αυτή η επαναστατική και εξαιρετικά αποτελεσματική νέα μη επεμβατική ιατρική διαδικασία έχει ήδη ταράξει την ιατρική βιομηχανία σαν θύελλα. Όλο και περισσότεροι ασθενείς και γιατροί έχουν πλέον στραφεί σε αυτή την χωρίς πόνο διαδικασία μείωσης των ανεπιθύμητων συγκεντρώσεων τοπικού και αντιαισθητικών εξογκωμάτων σωματικού λίπους.

Η Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis), επίσης γνωστή ως Lipocryo ή Fat Freeze (πάγωμα λίπους), είναι η νεότερη και πιο αποτελεσματική, μη επεμβατική θεραπεία που εξαλείφει το ανεπιθύμητο συσσωρευμένο λίπος. Χρησιμοποιεί τη τεχνολογική δύναμη της ψύξης (αρκετοί βαθμοί υπό το μηδέν) υποβοηθούμενης από ελεγχόμενο κενό για να διασφαλίσει ότι οι λιπώδεις ιστοί στοχεύονται και “παγώνουν”.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ιατρό δερματολόγο κύριο Στάμου και το Δερματολογικό Ιατρείο Dermadvance

210 216 900 5000

info@dermadvance.gr
dermadvance.gr

Όλη η επικαιρότητα