Lifestyle

Κρυβόταν κάτω από την περούκα της για χρόνια. Όταν την έβγαλε έγινε μοντέλο

Ακούστε το άρθρο

Η Therese Hansson, από τη Σουηδία, ανακάλυψε στα 14 της ότι είχε αλωπεκία, τη νόσο δηλαδή που ευθύνεται για την γενικευμένη ή κατά τόπους απώλεια τριχών του κεφαλιού ή και του σώματος. Όπως μπορείς να φανταστείς, η έφηβη τότε Therese δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι σιγά σιγά θα έμενε χωρίς μαλλιά.

Οι ανασφάλειες που ούτως ή άλλως έχεις σ’ εκείνη την ιδιαίτερη ηλικία, έγιναν ακόμα περισσότερες όταν η Therese έμαθε την αιτία που χάνει τόσες πολλές τρίχες από το κεφάλι της. Στην αρχή το ήξερε μόνο η οικογένειά της, και μετά από λίγο καιρό το είπε στους πιο κοντινούς της φίλους. Το κρατούσε μυστικό και ήταν πολύ ευαίσθητη αν τη ρωτούσα οποιοσδήποτε κάτι για τα μαλλιά της. Ήταν πολύ καλή στο να το κρύβει.

I never gonna stop ✋?#talkthattalk #bbypls #malmö #sweden #swedishgirl #pictureoftheday #smile #makeup #beauty #style #outfit #gold #happy #emporia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Therese Hansson (@instabytess) στις

Με τη στήριξη και την ενθάρρυνση των φίλων και της οικογένειάς της, άρχισε σιγά σιγά να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση με το φαλακρό της κεφάλι και να βγαίνει έξω χωρίς περούκα. “Η πρώτη φορά στο δρόμο ήταν υπέροχη. Ένιωσα ανακούφιση και περηφάνεια για τον εαυτό μου. Δεν το έκανα μόνη μου. Ήμουν με μια φίλη που επίσης θα έβγαινε έξω φαλακρή για πρώτη φορά. Συναντηθήκαμε χάρη σε μια ομάδα του facebook που είναι για ανθρώπους με αλωπεκία. Μιλήσαμε και αποφασίσαμε να βρεθούμε σε μια πόλη που δεν ξέραμε κανέναν και να το κάνουμε μαζί”, δήλωσε στο BoredPanda.

H απόφασή της να βγάλει την περούκα και να δείξει στον κόσμο ποια είναι στ’ αλήθεια, ήταν λυτρωτική για την Therese, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, αφού έγινε και μοντέλο μετά την αποκάλυψη του πραγματικού της εαυτού. “Συνειδητοποίησα ότι και το φαλακρό είναι όμορφο και θα μπορούσε να είναι κάτι καινούριο για μένα το να σταματήσω να κρύβομαι. Νομίζω το κατάλαβα όταν μου έδειξαν μια blogger που είχε ξυρίσει το κεφάλι της. Επίσης με ενέπνευσε και η Amber Rose η οποία είναι πανέμορφη με το ξυρισμένο της κεφάλι”, λέει η ίδια.

#strawberrychampagne ?hair from @styleby_t ✨ #pinkhair #alopecia #alopeciaawareness #beauty #wigshop

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Therese Hansson (@instabytess) στις

Πηγή: ladylike.gr

Όλη η επικαιρότητα