Ηλεία

ΚΤΕΛ Κηφισού: Λήστεψαν ομογενή από την Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

Τον τρόμο με τα ίδια του τα μάτια έζησε την περασμένη Τρίτη στα ΚΤΕΛ του Κηφισού ο ομογενής Γεώργιος Παπαδόπουλος που για χρόνια επισκέπτεται την Ηλεία, αφού κατά την άφιξή του στο ΚΤΕΛ προκειμένου να πετάξει την επόμενη μέρα για Νέα Υόρκη όπου και μένει, έπεσε θύμα οργανωμένης ληστείας από πέντε άτομα που φαίνεται να είχαν σχεδιάσει από πριν όλες τους τις κινήσεις.

Έχοντας καταγωγή από το νομό Ηλείας και συγκεκριμένα τη Ζαχάρω, ο κ. Παπαδόπουλος φρόντιζε συχνά να επισκέπτεται τη γενέτειρά του στην οποία διατηρεί σπίτι κοντά στο Παρά Θίν’ Αλός. Το φετινό καλοκαίρι για τον ίδιο αποτελούσε σταθμό, αφού έχει καταφέρει σε διάστημα 45 χρόνων να πραγματοποιήσει 104 ταξίδια στην πανέμορφη –όπως τη χαρακτηρίζει- Ελλάδα. Το διάστημα που παρέμεινε στην Ηλεία, ολοκλήρωσε τις διακοπές του χωρίς προβλήματα.

Αυτό έμελλε να αλλάξει την ημέρα της αποχώρησής του, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, από τη Ζαχάρω με προορισμό την πρωτεύουσα Αθήνα, όπου θα έπαιρνε το αεροπλάνο προκειμένου να επιστρέψει στην Αμερική. Κατά την αποβίβασή και τη στιγμή παραλαβής των αποσκευών του (μια βαλίτσα), δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση από πέντε άτομα, πιθανόν Ρομά, που προσπάθησαν να πάρουν τη βαλίτσα του από τα χέρια του αλλά χωρίς επιτυχία. Αρκετά ήταν τα σπρωξίματα που δέχθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως πρόκειται για παρέα.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος έφυγε από το χώρο του ΚΤΕΛ παίρνοντας ταξί, εντός του οποίου διαπίστωσε πως του είχαν παραβιάσει με τρόπο που δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα την τσέπη, κλέβοντάς του 1800€ σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολάρια, χρήματα τα οποία διέθετε προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες υποχρεώσεις του στην πρωτεύουσα πριν την αναχώρησή του για Νέα Υόρκη.

Όλο αυτό το περιστατικό τρομοκράτησε τον ίδιο, που όπως εξομολογείται στην εφημ. «Πατρίς» έχει χάσει τον ύπνο του. Όσον αφορά την αντίδρασή του μετά τη ληστεία, ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε άμεσα ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών προκειμένου να τους μιλήσει για όσα έζησε και να κάνει μήνυση κατά αγνώστων για τη ληστεία. Παρ’ όλα αυτά, έντονη ήταν η ενόχλησή του όσον αφορά την αντίδραση των αρχών προς το πρόβλημά του, υποστηρίζοντας πως επέδειξαν πλήρη αδιαφορία. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όμως ήρθε όταν αστυνομικοί του είπαν να πάει στον τόπο της ληστείας, να ελέγξει για κάμερες και να ζητήσει επιπλέον τα βίντεο σε περίπτωση που υπάρχει, μια δουλειά που όπως είπε και ο ίδιος «είναι αποκλειστικά της Αστυνομίας». Τέλος, τονίζει πως αγαπά ιδιαίτερα την Αστυνομία και θαυμάζει το έργο που επιτελεί, ωστόσο η αδιαφορία που του επέδειξαν στην Ελλάδα ήταν το κάτι άλλο σύμφωνα με τον ίδιο.

Τρομαγμένος από όσα έζησε και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά της Αστυνομίας προς το πρόβλημά του, εμφανίζεται ο ομογενής Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα