Αγροτικά Ηλεία

Κτηματολόγιο: Παράταση στις δηλώσεις και στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και στο νομό Ηλείας προχώρησε το Εθνικό Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το γραφείο του βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα, ισχύον τα παρακάτω:

1) Κτηματολόγιο: Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων ιδιοκτησίας μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019.

2) Ειδική ενίσχυση τομάτας(συνδεδεμένη): Θα υπάρξει ρύθμιση στις αρχές της εβδομάδας για τη μείωση του πλαφόν της τομάτας.

3) Λίμνη Αγουλινίτσας: Τις ίδιες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος της ΠΥΣ 95/175 για την παράταση των μισθώσεων των αγροτεμαχίων στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας και των λιμνών Κάστας και Μουριάς.

4) Εκτιμητές ΕΛΓΑ: Την επόμενη Δευτέρα θα έλθουν εκτιμητές του ΕΛΓΑ στην περιοχή της Βάρδας (Κουγέικα) για τις καταστροφές από χαλάζι σε φράουλες και πατάτα.

5) Καλυβάκια-Μακρίσσια: μετά από καταγγελίες κατοίκων των δυο χωριών συστήθηκε Επιτροπή που εξετάζει τα πορίσματα. Γίνεται προσπάθεια, όσοι φάκελοι δεν έχουν πρόβλημα (που είναι πολλοί περισσότεροι από ότι ακούγεται στην περιοχή) να πληρωθούν μέχρι το Πάσχα, πράγμα πολύ δύσκολο, αφού πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση των πορισμάτων. Διαφορετικά, μετά τις γιορτές.

6) Εργάτες γης στα φραουλοχώραφα: Ο βουλευτής μίλησε με την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον ΓΓ του ΣΕΠΕ Πάνο Κορφιάτη και τους έθεσε τα προβλήματα που, παρά τις συσκέψεις που προηγήθηκαν, παραμένουν εκκρεμή, με συνέπειες για τους εργάτες, αλλά και τους παραγωγούς. Και οι δυο δεσμεύθηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα το θέμα.

Όλη η επικαιρότητα