Κτηνιάτρος είχε μετατρέψει την κλινική του σε κολαστήριο – Εικόνες φρίκης

Οι αρμόδιοι που εστάλησαν επί τόπου για να ερευνήσουν κατόπιν καταγγελίας το συμβάν ήρθαν αντιμέτωποι με εφιαλτικές εικόνες όταν πλέον εισήλθαν στον χώρο του κτηνιατρείου, το οποίο σημειωτέον τις τελευταίες ημέρες παρέμενε κλειστό. Είχε προηγηθεί σωρεία καταγγελιών πολιτών, στο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, με τις δημοτικές Αρχές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία να παρεμβαίνουν, αποκαλύπτοντας ένα κολαστήριο.

Συγκεκριμένα, εντός των χώρων του κτηνιατρείου και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου’, βρέθηκαν κλειδωμένα σε δωμάτια τρία σκυλιά, το ένα εξ αυτών μάλιστα το δύστυχο ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασαν οι αρμόδιοι, ένας γάτος, με τα ζώα να ανήκουν στον κτηνίατρο και ιδιοκτήτη της κλινικής και τα οποία εγκαταλείφθηκαν εκεί, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Φωτογραφίες που εξασφάλισε το Philenews αποτυπώνουν την φρικτή κατάσταση που επικρατούσε εντός της κλινικής, όταν πλέον εισήλθαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και πολίτες οι οποίοι νωρίτερα είχαν προβεί σε απανωτές καταγγελίες.

Οι καταγγελίες ήρθαν μετά από το επίμονο και γοερό κλάμα που προερχόταν μέσα από την κλινική, ενώ η κλινική παρέμενε και για ημέρες κλειστή. Οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους της κλινικής είναι ενδεικτικές και σοκαριστικές, όπου ξεκάθαρα κανείς μπορεί να δει τις ακαθαρσίες και τα αίματα των ζώων…

Οι αρμόδιοι έσπευσαν να απομακρύνουν πρώτα το νεκρό σκυλάκι που εντοπίστηκε, το οποίο και παρελήφθη από τις υγειονομικές υπηρεσίες, οι οποίες πλέον την Δευτέρα θα προβούν σε νεκροτομή στο άτυχο ζώο ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο παρέμεινε νεκρό μέσα στους χώρους της κλινικής. Τα εν ζωή αλλά σε κάκιστη κατάσταση υπόλοιπα ζώα έχουν παραληφθεί από τις δημοτικές Αρχές, εξετάστηκαν από κτηνιάτρους και μεταφέρθηκαν προς το παρόν σε καταφύγιο, προκειμένου να φιλοξενηθούν.

Πηγές εκ της Αστυνομίας αναφέρουν πως κατά τον έλεγχο της σκηνής και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για μεταφορά των ζώων, παρόντες ήταν κτηνιατρικοί λειτουργοί, λειτουργοί του Υγειονομείου του δήμου, Αστυνομικοί και ο ίδιος ο κτηνίατρος, ο οποίος φέρεται να έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση της έρευνας.

Πηγή: newsit.com.cy