Αγροτικά Ηλεία

Κτηνοτρόφοι Κάμπου Ηλείας: «Τα σφάζουμε ή τα πουλάμε»

Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη απογοήτευσή τους εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι του Κάμπου της Ηλείας για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φέτας, ενώ πολλοί προβληματίζονται αν του χρόνου θα είναι σε θέση να διατηρήσουν την δουλειά τους αφού όχι μόνο δεν υπάρχουν κέρδη στον κλάδο της κτηνοτροφίας αλλά οι ζημιές είναι συνεχείς και αυξανόμενες.

Την ίδια στιγμή δέσμη μέτρων για εντατικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς γάλακτος, εν μέσω κατάρρευσης των τιμών ιδιαίτερα στο αιγοπρόβειο, και διαμαρτυριών των κτηνοτρόφων, που σφάζουν τα κοπάδια τους και ετοιμάζονται σε πολλές περιπτώσεις ν’ αλλάξουν επάγγελμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες…

Έλεγχος για τα λευκά τυριά

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης του 2011, για το Άρτεμις, ώστε να γίνεται άμεση καταγραφή και διασύνδεση με το ΟΣΔΕ και να δηλώνεται ο αριθμός των προβάτων, του κωδικού των ενωτίων των ζώων και η θέση του στάβλου.

Παράλληλα, το ΣΥΚΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Καταπολέμησης της Απάτης) θα διασυνδεθεί με το Άρτεμις, ενώ θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης για τα λευκά τυριά που σερβίρουν.

Όλη η επικαιρότητα