Ηλεία

Κυλλήνη: Ψάρεψε οστά… φάλαινας!

Ακούστε το άρθρο

Οστά ενός τεράστιου κήτους  ανέσυρε από το βυθό της θάλασσας καπετάνιος  αλιευτικού από την  και όπως ο ίδιος εκτιμά, πρέπει να πρόκειται για οστά φάλαινας.

Ο Αρίστος Χατζήπαπας, καπετάνιος αλιευτικού από την Κυλλήνη, μας έχει εντυπωσιάσει κατά καιρούς με τα αλιεύματά του.

«Πριν από μερικούς μήνες βρήκαμε δύο τεράστια οστά στη θάλασσα και τα ανασύραμε. Μάλλον πρέπει να είναι από φάλαινα, όσο και αν ακούγεται παράξενο. Το  ένα οστό πρέπει να είναι από το κεφάλι και το άλλο από πλευρό και έχει μήκος κοντά στα τρεισήμισι μέτρα! Έχω ειδοποιήσει κάποιους ειδικούς να τα εξετάσουν αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα», μας λέει ο κ. Χατζήπαπας που τον συναντήσαμε χθες το πρωΐ στην Κυλλήνη.

Περίεργα ψάρια

Παράλληλα ο καπετάνιος  αναφέρθηκε και στα κατά καιρούς κατορθώματά του σχετικά με τα αλιεύματά του: «Έχουμε πιάσει καρχαρίες , τούνες, μεγάλους ξιφίες, τα έχει αυτά η δουλειά μας. Η περιοχή έχει καρχαρίες όπως όλη η Μεσόγειος. Αυτά είναι πελαγικά ψάρια. Αυτά τα ψάρια δεν είναι επικίνδυνα, δεν τρώνε ανθρώπους και ούτε έρχονται κοντά στην ακτή. Τώρα τελευταία έχουν εμφανισθεί αρκετά ψάρια. Δεν ξέρουμε πως έχουν έρθει εδώ, ίσως από το Σουέζ, δεν ξέρω. Πάντως τελευταία έχουν εμφανισθεί περίεργα ψάρια, μη εμπορεύσιμα και βέβαια όχι σε μεγάλη ποσότητα. Όσον αφορά τον καρχαρία, έχει πολύ καλό κρέας, θρεπτικό. Είναι κάτι σαν τον γαλέο αφού και ο γαλέος είναι ένα είδος καρχαρία. Υπαρχουν πολλών ειδών καρχαρίες και το κάθε είδος έχει την νοστιμιά του». Πριν από μερικές μέρες ο κ. Αρίστος αλίευσε για πολλοστή φορά καρχαρία στα δίκτυα του.

Δύσκολες ψαριές

Στην ερώτησή μας αν υπάρχουν καλές ψαριές ο κ. Αρίστος μας λέει:

«Ψαριές υπάρχουν. Τα πελαγικά ψάρια που αλιεύουμε εμείς επηρεάζονται πολύ από τις κλιματικές συνθήκες. Φέτος ήταν κρύα τα νερά, έκανε βαρύ χειμώνα και οι ψαριές ήταν λίγο δύσκολες. Αλλά εντάξει καλά είναι θα τα βγάλουμε πέρα »

Όλη η επικαιρότητα