Τεχνολογία

Kύμα φυγής από το Instagram, με αφορμή όρους που διαβάστηκαν

15309_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Ώρα να διαγράψω τον λογαριασμό μου» γράφουν πολλοί blogger τις τελευταίες ώρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι επικείμενες αλλαγές στην πολιτική παροχής των υπηρεσιών του Instagram. H δημοφιλής υπηρεσία μοιράσματος φωτογραφιών «σε φίλους και συγγενείς» από τις 16 Ιανουαρίου 2013 θα παρέχεται μόνο σε όσους αποδέχονται ότι οι φωτογραφίες τους θα χρησιμοποιούνται χωρίς αποζημίωση για πληρωμένες διαφημίσεις ή άλλες ενέργειες προώθησης ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ως τέτοιες.

Το Instagram, η υπηρεσία που εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook αντί του ποσού-ρεκόρ του 1 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε τις επικείμενες αλλαγές με ανάρτηση στο επίσημο μπλογκ της υπηρεσίας.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία ξεκινά την αναφορά στις αλλαγές αυτές, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με την κυριότητα των φωτογραφιών των χρηστών ή το ποιος μπορεί να τις βλέπει, ο όρος που έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις αφορά ακριβώς αυτό.

Συγκεκριμένα, αφορά στo «δικαίωμα» του Instagram να κάνει χρήση όχι μόνο των φωτογραφιών του χρήστη μαζί με τα στοιχεία για την λήψη (metadata), αλλά και του username, των προτιμήσεων και της δραστηριότητάς του στην υπηρεσία.

Η χρήση των στοιχείων αυτών δεν συνεπάγεται την αποζημίωση του χρήστη της υπηρεσίας (όποιος κι αν είναι αυτός), παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες ή άλλοι οργανισμοί στις παραχωρούνται τα στοιχεία μπορεί να πληρώνουν το Instagram για αυτή.

Ακόμα, οι όροι προβλέπουν ότι τα στοιχεία των χρηστών μπορεί να εμφανίζονται σε πληρωμένο περιεχόμενο, ακόμα και όταν δεν αναφέρεται ρητά ότι πρόκειται για τέτοιο.

Επιπλέον, ο όρος αυτός θεωρείται αποδεκτός ακόμα και όταν ο εγγεγραμμένος χρήστης δεν είναι άνω των 18 ετών, αφού αναφέρεται ότι τουλάχιστον ένας κηδεμόνας τον συνυπογράφει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231227204

Όλη η επικαιρότητα