Ηλεία

Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου: «Στα όπλα» για τη Μουριά!

Ακούστε το άρθρο

«Το πρόβλημα του Πύργου είναι ότι έχουμε πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να μονιάσουμε ποτέ. Με το να γκρινιάζουμε μεταξύ μας, δεν λύνονται τα προβλήματα. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί για να τα λύσουμε…». Μ’ αυτά τα λόγια ο εφημέριος Γουμέρου πατ. Γεώργιος Αθανασόπουλος έριξε τους τόνους της έντασης που δημιουργήθηκε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, χθες το πρωί στον Πύργο, με αφορμή τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

   Η καθιερωμένη πια εκδήλωση, εκτός από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, είχε αρνί στη σούβλα, κοψίδια, κρασί και μουσική μέχρι αργά το μεσημέρι, για τα μέλη και φίλους του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του, αποχαιρετώντας τη φετινή κυνηγετική χρονιά. Αν και ο απολογισμός δεν ήταν πολύ καλός, όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος Γιάννης Αντωνόπουλος, λέγοντας πως «…ήταν μια μέτρια κυνηγετική χρονιά για την πλειοψηφία των θηραμάτων, πλην των αγριόχοιρων, των φασών και των λαγών», ωστόσο, σημείωσε πως υπάρχει δυνατότητα, βελτίωσης, αφού ήδη η Γ΄ ΚΟΠ κάνει εκτροφή ορεινής πέρδικας, κι έτσι, τα εν λόγω θηράματα, μπορούν να αυξηθούν στην επόμενη κυνηγετική χρονιά. Ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους, ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία και τη στήριξή τους, μεταξύ των οποίων τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουριάς Θεόδωρο Δάβο, τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και την υπεύθυνη θήρας του Δασαρχείου Μαρία Δημητρόπουλου.

Ένταση για τη Λίμνη Μουριάς

Καλή χρονιά με υγεία ευχήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής στον σύντομο χαιρετισμό του, καλώντας τους κυνηγούν να απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού τις μη τυποποιημένες – όπως είπε, ομορφιές της φύσης. Έκανε μια σύντομη αναφορά το μεγάλο έργο του επαναπλημμυρισμού της Λίμνης Μουριάς, που έχει ξεκινήσει με τη στήριξη του πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη χαρακτηρίζοντάς το «δύσκολη προσπάθεια» που δεν τελειώνει στη θητεία ενός δημάρχου, αλλά δήλωσε αισιόδοξος που έχει γίνει η αρχή, τονίζοντας την ανάγκη, ο επόμενος δήμαρχος – όποιος κι αν είναι – να μην εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια.

Ο χαιρετισμός και η σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς Θεόδωρου Δάβου, που αναφερόμενος στον Γιάννη Τσιρώνη είπε αθέτησε το λόγο για το θέμα της παραχώρησης των 2.500 στρεμμάτων «παίρνοντας τα χαρτιά στο σπίτι του», και ότι το «κλειδί» για την επίλυση του ζητήματος είναι η Περιφέρεια η οποία στο προσεχές Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα αυτό, προκάλεσε την «έκρηξη» του κ.Λιατσή, ο οποίος είπε πως, «απ’ όλα όσα είπε ο κ.Δάβος δεν ισχύει τίποτα». Σημείωσε πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, δεν υπάρχει κανένα «προεκλογικό παραμύθι» και το ενδιαφέρον του κ. Τσιρώνη δεν είναι όψιμο, θύμισε ότι έχει πολλάκις τονίσει ότι το θέμα αυτό δε θα τελειώσει στη θητεία ενός δημάρχου ενώ άφησε και μια μικρή αιχμή σχετικά με το θέμα της «άντλησης» του νερού σημειώνοντας πως «…Ο Θεός κάθε χρόνο την κάνει λίμνη, κι εσείς βάζετε τα αντλιοστάσια και φεύγει το νερό. Κλείστε τα μια χρονιά». Τέλος, όσον αφορά την αιχμή για τα ανοιχτού τύπου τουριστικά λεωφορεία, ο κ.Λιατσής είπε πως παρά την άρνηση του κ.Σπίρτζη και της κας Κουντουρά, τα τουριστικά λεωφορειακά θα έρθουν στην πόλη, γιατί ο Πύργος έχει πολλά να δείξει.

Σύντομους χαιρετισμούς – πριν την μικρής κλίμακας ένταση – απηύθυναν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Αντώνης Καράμπελας, ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία σε όλους, καλή ξεκούραση και η επόμενη κυνηγετική χρονιά να έχει περισσότερα θηράματα, ενώ ο Δασάρχης Παναγιώτης Λάττας ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου (σ.σ και της Αρχαίας Ολυμπίας) για τη συνεργασία, γιατί είναι οι καλύτεροι φύλακες των δασών, μαζί με τους θηροφύλακες, εκθειάζοντας το σημαντικό τους ρόλο, και τους κάλεσε να συνεχίζουν με τη δράση τους να διαφημίζουν τα δασικά οικοσυστήματα.

Η Βασιλόπιτα και το φλουρί

Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο πατ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, μέλος κι αυτός του Κυνηγετικού Συλλόγου, που είπε πως «…καλό είναι να αναδεικνύονται προβλήματα, όλοι θέλουμε να τα λύσουμε, αλλά με το να γκρινιάζουμε μεταξύ μας δεν λύνονται. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει». Ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία, και του χρόνου να είναι όλοι ενωμένοι και καλύτεροι, θυμίζοντας πως οι κυνηγοί, δεν έχουν αυτοσκοπό να «βαρέσουν πουλιά», αλλά να βρεθούν στη φύση.

Τυχερός του φλουριού ήταν ο Θεόδωρος Γρηγορόπουλος, και το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί ήταν η δωρεάν έκδοση της άδειας για την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Δείτε φωτογραφιες

Όλη η επικαιρότητα