Ηλεία

Κυνηγοί: Έτοιμοι για την πρώτη… εξόρμηση!

kinigetikos-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα όπλα τους λαδώνουν οι κυνηγοί της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας ενόψει της αυριανής, πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης, ενώ και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών ώστε με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου να κυλήσουν όλα… «ρολόι».

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, τα γραφεία μας είναι ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν όλους τους κυνηγούς που θέλουν να θεωρήσουν τις άδειές τους και παρά την οικονομική συγκυρία μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Όλους τους προηγούμενους μήνες τρέξαμε διάφορες δράσεις και πραγματοποιήσαμε το φιλοθηραματικό μας έργο. Κάναμε απελευθέρωση φασιανών βάσει της μελέτης που έκαναν οι επιστημονικοί μας συνεργάτες στη Γ’ Κυνηγετική Συνομοσπονδία και απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους κυνηγούς που θα συναντήσουν αυτά τα πουλιά να τα προστατεύσουν για να μπορέσουν σε αυτό το στάδιο να πολλαπλασιαστούν.

Από εκεί και πέρα, αφού ευχηθώ σε όλους τους κυνηγούς μια καλή και πλούσια κυνηγετική περίοδο θέλω να τους επιστήσω την προσοχή στα μέτρα ασφαλείας, να φοράνε πάντα το ειδικό γιλέκο και να φροντίσουν για τα βιβλιάρια και τα ηλεκτρονικά τσιπάκια των σκύλων τους».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Στόχος μας αυτή τη νέα κυνηγετική περίοδο είναι να φροντίσουμε ώστε να είναι ήσυχη αλλά και διασκεδαστική για όλους μας, ενώ πάντα, άμεση προτεραιότητά μας παραμένει η πάταξη της λαθροθηρίας. Τις προηγούμενες ημέρες οι δύο θηροφύλακές μας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος, απειλήθηκαν βραδινές ώρες στην περιοχή της Βάλμης από κυνηγετικό όπλο. Ακολούθησε καταδίωξη, οι δύο θηροφύλακες κατάφεραν να πάρουν την πινακίδα του αυτοκινήτου και η όλη υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης αφού ορίστηκε η τακτική δικάσιμος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε αυτό το θέμα δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα