Ηλεία

Κυνηγοί – πυροσβέστες στη «μάχη» κατά των πυρκαγιών

pyrosbestikh_yphresia_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή συνεργασία τους στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πύργου

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους τρόπους ελέγχου και τις δράσεις που θα αναλάβει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, κατά την αντιπυρική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, όπου είχαν συνάντηση με τον διοικητή, Νίκο Στασινόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή της Π.Υ., Ηλία Μανιάτη.

«Όπως κάθε χρόνο έχουμε μια καλή συνεργασία με όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αντικατάσταση υπηρεσίας, προσφέρουμε εθελοντικά όπου μπορούμε κι εμείς, μέσα από τον ελεύθερο χρόνο τους δύο κρίσιμους μήνες. Έχουμε στην κατοχή μας ένα πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας ενός τόνου συν ότι έχουμε και δύο αυτοκίνητα του Κυνηγετικού Συλλόγου ώστε να εντείνουμε κι εμείς τις περιπολίες μας τις ημέρες που είναι επικίνδυνες μετά από συνεργασία με την πυροσβεστική. Ο σύλλογός μας αριθμεί περίπου στα 25 άτομα, το καλό είναι πως είναι από διάφορες ορεινές περιοχές και αν υπάρχει κάποιο συμβάν βρίσκονται σε ετοιμότητα», ανέφερε ο υπεύθυνος πυρασφάλειας και θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Νίκος Γαρουφαλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, τόνισε ότι: «Για μία ακόμα χρονιά σε συνεργασία με την Πυροσβεστική πραγματοποιούμε ένα σεμινάριο εκπαιδευτικό σε σχέση με την πυρασφάλεια και την πυρόσβεση. Είναι μία δραστηριότητα την οποία πιστά τηρεί ο σύλλογος και υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια καθώς πρώτο μέλημα του κυνηγού είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η αγωνία μας και η προσπάθεια μας είναι να διατηρήσουμε, να προφυλάξουμε και να περισώσουμε το δάσος το οποίο έχει μείνει στην περιοχή μας. Η συνεργασία με την Π.Υ. είναι σε άριστο επίπεδο όμως πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται αυτό καθώς η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως και με την συνεχή εκπαίδευση γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Άψογη συνεργασία Π.Υ. – Κυνηγετικού Συλλόγου

Κατά τις δηλώσεις του διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Νίκου Στασινόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής, τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, έγινε αναφορά, στην άψογη συνεργασία μεταξύ της Π.Υ. και του Κυνηγετικού Συλλόγου με τον κ. Στασινόπουλο να στέκεται στην σημασία που έχει ο εθελοντισμός.

«Πέρυσι είχα συνεργαστεί άψογα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου ως διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Οι εθελοντικές ομάδες είναι πάντα στο πλευρό μας και θα ήθελα να πω πως ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει δειλά δειλά πρόσφατα. Νομίζω πως είναι ένας σημαντικός παράγοντας γιατί ο εθελοντής είναι ένα λειτούργημα και παροτρύνω τον κόσμο και τους πολίτες να γίνουν εθελοντές, όχι μόνο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά σε όλες τις υπηρεσίες να υπάρχει εθελοντισμός», επεσήμανε ο κ. Στασινόπουλος.

Τέλος με την σειρά του ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης σημείωσε ότι: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο, διότι οι άνθρωποι αυτοί εθελοντικά προσφέρουν με διττό τρόπο και με περιπολίες αλλά και όταν υπάρξουν συμβάντα πυρκαγιών, συνδρομή στην υπηρεσία μας. Ήταν άριστη πάντα η συνεργασία μας, θα συνεχισθεί και αυτή την αντιπυρική περίοδο την οποία ελπίζουμε να μην έχουμε πολλά και μεγάλα συμβάντα. Εμείς προσφάτως ολοκληρώσαμε την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων και των ομάδων Πολιτικής Προστασίας των δήμων αυτών που συμμετείχαν, αξιολογήθηκαν και είμαστε στο στάδιο ενεργοποίησής τους και μας ενημερώνουν καθημερινά τι οχήματα εκπέμπουν και που θέλουν να τους αξιοποιήσουμε». 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

 

Όλη η επικαιρότητα