Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Διακόπηκε η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ακούστε το άρθρο

Κλειστή εδώ και εβδομάδες παραμένει  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπαρισσίας η οποία λειτούργησε από τον Σεπτέμβριο σε κεντρικό κτίριο στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κυπαρισσίας!

Μάλιστα η Δημοτική βιβλιοθήκη βρίσκεται δίπλα στην μεγάλη Σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ η οποία είναι ανοιχτή για την μαθητική κοινότητα του σχολείου από το 2012 όταν  δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου. 

Παρά το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη άνοιξε με…πολλές υποσχέσεις εγκαινίων και ευχολογίων στις  27 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς δεν είναι επισκέψιμη κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι φίλοι του βιβλίου να εκφράζουν δικαιολογημένα την δυσφορία τους, καθώς ο χώρος είναι επισκέψιμος και προσβάσιμος!

Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική υπάλληλος που εργαζόταν έχει αποχωρήσει καθώς έληξε η σύμβασή της και δεν έχει τοποθετηθεί άλλος συμβασιούχος ή υπάλληλος και δεν αποκλείεται να βρεθεί έστω προσωρινή λύση με τους νέους συμβασιούχους που θα έρθουν. Πολιτιστικοί φορείς της περιοχής ζητούν πάντως να υπάρχει μόνιμη υπάλληλος που θα ασχολείται με την βιβλιοθήκη καθώς αναμένονται δωρεές από ανθρώπους των γραμμάτων. Αλλά πότε είναι το μεγάλο ερώτημα…

Όλη η επικαιρότητα