Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Εκδηλώσεις πολιτισμού στον Παλιό Νερόμυλο

Ακούστε το άρθρο

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στον Παλιό Νερόμυλο, που λειτουργεί και σαν χώρος πολιτισμού, οργανώνονται και φέτος όμορφες βραδιές με αντικείμενο την Τέχνη. Ο υπέροχος, καταπράσινος και δροσερός κήπος, δίπλα στο ποταμάκι με τα καλάμια και τα πλατάνια, αποτελεί ιδανικό χώρο για ευχάριστα βράδια. Η σκηνή είναι τοποθετημένη κάτω από το μεγάλο σφεντάμι στη βορεινή πλευρά του κτήματος και τα αρώματα από τα βότανα και τα εσπεριδοειδή απογειώνουν τις αισθήσεις.

Το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού είναι ως ακολούθως:

Στις 30 Ιουλίου την Κυριακή, με την έναρξη , θα φιλοξενηθεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες σήμερα στην Ελλάδα, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Η βραδιά, με τίτλο «Αρχαία Μεσσήνη, παρόν και μέλλον» θα περιλαμβάνει την προβολή ταινίας 49΄ και ο Πέτρος Θέμελης θα μιλήσει για την αξία των μνημείων. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Ωρα έναρξης 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

Στις 7 Αυγούστου τη Δευτέρα, την επομένη της πανσελήνου, γίνεται αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Νίκο Γκάτσο με τραγούδια και απαγγελίες. Η Κlaudia Delmer, η μελωδική ερμηνεύτρια με την εκπληκτική φωνή, θα τραγουδήσει τραγούδια που όλοι αγαπάμε  ενώ έχει επιμεληθεί την εκδήλωση. Μέσα στον πανέμορφο κήπο, με το ολόγιομο φεγγάρι, θα ακουσθούν οι υπέροχοι, μελοποιημένοι στίχοι του Νίκου Γκάτσου που η ερμηνεία της Klaudia απογειώνει! Ωρα έναρξης 21.00

Στις 17 και 18 Αυγούστου Πέμπτη και Παρασκευή, οργανώνεται ο «Τριφυλιακός Οίνος». Ομαδική παρουσίαση των τοπικών κρασιών από τον  Τριφυλιακό  αμπελώνα, με τη συμμετοχή όλων των οινοπαραγωγών, με παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες και με την οινική δεοντολογία που θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες, φίλους του κρασιού, να γνωρίσουν την τοπική παραγωγή και τις τοπικές ετικέτες. Η επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του γνωστού, «ειδικού περί οίνου», Τάσου Ψυχογιού (Κάβα ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ). Ώρες λειτουργίας 20.00-23.00.

Η προσπάθεια αυτή, η προβολή των τοπικών κρασιών, αποτελεί την συνέχεια της οργάνωσης γευσιγνωσίας τοπικών οίνων  στα πλαίσια του παζαριού με τις αντίκες επί σειρά ετών στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας και την αγάπη του Νίκου Ιμιρζιάδη για το κρασί. Είναι γνωστό ότι στην Τριφυλία οινοποιούνται πολλές γνωστές, αλλά και άγνωστες ετικέτες  από ντόπιες καλλιέργειες και από οινοπαραγωγούς που προσπαθούν συστηματικά με αγάπη, γνώση και μεράκι τα τελευταία χρόνια.

Στις 19 και 20 Αυγούστου σε μια ατομική έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζονται 40 έργα  του  Χρήστου Παζαΐτη, στον κήπο του Παλιού Νερόμυλου. Ο Κυπαρίσσιος, ταλαντούχος ζωγράφος έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κήπου θα αναδείξει τα υπέροχα χρώματα των πινάκων του, όταν δεν ζωγραφίζει με μολύβι. Το κοινό, εκτός  από τα υπέροχα έργα, θα απολαύσει μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής όπου οι πίνακες τοποθετούνται κάτω από τα δέντρα ή πάνω στους υπέροχους, πέτρινους τοίχους του χώρου. Από τις 18.00 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες στον Παλιό Νερόμυλο : 27610-25797 ενώ θα υπάρξουν και νέες εκπλήξεις…

Όλη η επικαιρότητα