Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Εξωστρέφια σε ημερίδες και συνέδρια ζητά ο εμπορικός σύλλογος

Ακούστε το άρθρο

Δυναμική παραμένει η παρουσία του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας τα τελευταία χρόνια, θέτοντας προτεραιότητες για την πρωτεύουσα του Δήμου Τριφυλίας, αλλά παρά τις προτάσεις έχει προς το παρόν εισπράξει μόνο υποσχέσεις.

Διαχρονικά ωστόσο οι έμποροι που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας έχουν ιεραρχήσει σειρά ζητημάτων, για τα οποία υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, περιμένοντας όμως τα φώτα της Περιφέρειας για την έναρξή τους. Η περιφέρεια ήδη ολοκλήρωσε τον φωτισμό στην εθνική οδό προς Ελαία, δημοπρατεί το έργο για το δρόμο Μύλοι-Ραυτόπουλο, αλλά και σειρά παρεμβάσεων όπως η δημιουργία μελέτης για την δημοτική οδοποιία καθώς η πόλη βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Διαχρονικά ο Εμπορικός σύλλογος έχει επιμείνει σε σειρά έργων όπως: η αντικατάσταση του δίκτύου Ύδρευσης από αμίαντο, η άμεση έναρξη εργασιών για το Λιμάνι που κινδυνεύει να καταρρεύσει, η ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου, η αναβάθ,ιδη για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς και η δημιουργία Περιφερειακού πάρκου για τον Κυπαρισσιακό κόλπος με έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μετά την απόφαση του Σ.Τ.Ε.

Τοπικά Ζητήματα που παραμένουν άλυτα…

Επι μέρους έχουν ζητηθεί διαχρονικά παρεμβάσεις στην κεντρική αγορά με πεζοδρόμηση του κεντρικού τριγώνου, επέκταση του φωτισμού των κεντρικών δρόμων, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κυπαρισσίας, ανάπλαση για την ιστορική Άνω Πόλη, ανάδειξη της Παραλία Κυπαρισσίας, εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης, αποκατάσταση των πρανών στο Κάστρο Κυπαρισσίας, τον Επανακαθορισμό και εξορθολογισμό Δημοτικών Τελών και Τελών Ύδρευσης, αξιοποίηση για τα Διατηρητέα Κτίρια και άλλα ζητήματα. Αλήθεια πόσα από τα αναπτυξιακά έργα που θα τεθούν στο περιφερειακό συνέδριο της Πελοποννήσου έχουν υλοποιηθεί;

Όλη η επικαιρότητα