Μεσσηνία

Κυπαρισσία: Κορυφώθηκαν οι λαμπρές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πνεύματος (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο
ΠΛΟΥΣΙΟΣ και ενωτικός ήταν ο εορτασμός της Παντριφυλιακής εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος με τις διήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν στην ιστορική Άνω Πόλη Κυπαρισσίας παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου.
 
Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας από τον ιστορικό ναό Αγίας Τριάδος προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου, όπου η πομπή ακολούθησε την καθιερωμένη διαδρομή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όπου έγιναν δεήσεις και απόλυσις. 
 
ΟΙ εκδηλώσεις ήταν λαμπρές με την παρουσία της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και την μεγάλη συμβολή της Τροχαίας Κυπαρισσίας που σημειωτέον καταργείται, αλλά κυρίως πλήθος πιστών που ακολούθησαν την λιτάνευση. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις καρδιές όλων αρχόντων και λαού ευχήθηκε ο Ιεράρχης της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ ο ζεστός καιρός ενίσχυσε την λαμπρότητα τη γιορτής.
Αμέσως μετά ο Δήμος Τριφυλίας δεξιώθηκε τους επισήμους σε αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου, όπου έγινα δηλώσεις τόσο από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν παρών εκπρόσωποι της περιφέρειας, του Δήμου με αιρετούς και αρκετοί φορείς, αλλά και των αποδήμων από την Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων.

Όλη η επικαιρότητα