Κυπαρισσία: Στήριξη της τοπικής οικονομίας ζητούν οι έμποροι

ΤΟ χαμόγελο είναι το αντίδοτο στην κρίση απαντούν οι έμποροι της Κυπαρισσίας, που διοργάνωσαν την 3η Εκπτωτική βραδιά σε μια κίνηση αισιοδοξίας και στήριξης του καταναλωτικού κοινού που διέρχεται από την οικονομική κρίση, στηρίζοντας την τοπική μας οικονομία.

Η κίνηση ήταν καλή με μουσική, δώρα, κεράσματα αλλά και εκπτώσεις ως 60% στα καταστήματα της περιοχής με τις βιτρίνες να είναι στολισμένες ενώ δεν έλειψαν οι εκπλήξεις προς το καταναλωτικό κοινό. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Δημήτρης Αβδάλας τόνισε ότι οι έμποροι δεν το βάζουν κάτω παρά τις δύσκολες ημέρες καθώς στόχος όλων είναι να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα έχουν ανάλογη συνέχεια, ενώ κύριο μέλημα είναι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, να περπατήσει κάνοντας μια βόλτα στην αγορά κι όχι μόνο να ψωνίσει αλλά να καταφέρουμε οι πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ τους.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Μίλησε για αλλαγή ψυχολογίας καθώς όλοι είμαστε καταναλωτές, προσθέτοντας ότι θα συμβούν κι άλλες δράσεις εντός των Αποκριών με συμμετοχή στο καρναβάλι των Φιλιατρών, ενώ επισήμανε ότι κύρια προβλήματα των εμπόρων είναι οι φόροι, η έλλειψη ρευστότητας, η αβεβαιότητα και η υπερφορολόγηση. Κατέληξε βεβαιώνοντας ότι ο αγροτικός τομέας είναι στυλοβάτης της αγοράς καθώς όλα είναι αλυσίδα στο πρωτογενή τομέα μέχρι το τομέα των υπηρεσιών καθώς όλοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Η κα Έφη Ευαγγελίδου με χαμόγελο υπογράμμισε ότι η εκπτωτική βραδιά αγγίζει όλους όσους πέρασαν ευχάριστα στα μαγαζιά της πόλης, ενώ οι έμποροι θέλουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να μην το βάλουν κάτω σε καιρούς κρίσης. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην τοπική αγορά με μεγάλες προσφορές χωρίς να φύγει από τον τόπο μας με το κοινό να αγκαλιάζει προσπάθειες όταν είναι πραγματικές…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ