Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κυπαρισσία: Βούλωσε το αποχετευτικό της παραλίας, αλλά αποκαταστάθηκε

unnamed.jpg
Ακούστε το άρθρο
Την ανάγκη να προστατευθεί η Κυπαρισσία από νέα έργα για την οριστική επίλυση του αποχετευτικού επισημαίνουν πολίτες της περιοχής μας, αναγνωρίζοντας ότι ακόμα και σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων σε αγωγούς ομβρίων παροχετεύονται λύματα, τα οποία όμως με το βιολογικό πρέπει οριστικά να διαχωριστούν.
 
Με αφορμή τον νέο αγωγό ομβρίων που οδηγεί στη περιοχή Ποράκια της παραλίας βόρεια του Αη Λαγούδη η οικογένεια της κα Αναστασίας Τσιμπούκη αναφέρθηκε στο θέμα καθώς οι απόδημοι και μη ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου μας. 
 
Η κα Αναστασία διαμαρτύρεται ότι στον εν λόγω αγωγό την περασμένη εβδομάδα πριν πάει η οικογένειά της για μπάνιο διαπίστωσε ύδατα κίτρινου χρώματος με έντονη δυσοσμία να σχηματίζουν μια λίμνη σε απόσταση αναπνοής από την ακτή. 
 
Τόνισε ότι οι συνθήκες περιβάλλοντος θεωρεί ότι επιδεινώνονται καθώς ο εν λόγω αγωγός μύριζε αποχετεύσεις καθώς υπήρχε έντονη οσμή γεγονός που δεν επιτρέπεται να υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και στον αγωγό ομβρίων να διοχετεύονται λύματα. 
 
Η ίδια επισήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι όποιες βλάβες πριν πληγεί η παραλιακή ζώνη, καθώς τα όμβρια μπορεί να μην είναι καθαρά ζητώντας οι αρμόδιοι να ενισχύσουν την θωράκιση των αγωγών ομβρίων με σαφή διαχωρισμό από τους αγωγούς των λυμάτων που αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για όλους…..
 
 
Η ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Απαντώντας άμεσα με αφορμή το ρεπορτάζ μας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας Τάκης Γυφτάκης εξήγησε ότι την Παρασκευή το βράδυ βούλωσε το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής Ευαγγελίστριας με αποτέλεσμα να κάνει επέμβαση εκτός ωραρίου το συνεργείο της υπηρεσίας ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα που εντοπίστηκε κάτω από την ξενοδοχειακή μονάδα Κανελλάκη. 
 
Διευκρίνισε ότι ο αγωγός προς τη περιοχή της ακτής είναι νέος αγωγός ομβρίων, πλήρως στεγανοποιημένος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγινε από άδειασμά με βυτίο ρίψη λυμάτων με αποτέλεσμα να εμφανιστεί αλλοίωση του υδάτινου όγκου ή να προέρχεται από τις βουλωμένες αποχετεύσεις που αποκαταστάθηκαν.
 
Τέλος ο κ. Γυφτάκης υπενθύμισε ότι σταδιακά συνδέονται στην παραλιακή ζώνη οι παροχές αποχέτευσης που έχουν απομείνει με τον βιολογικό καθαρισμό και επιβεβαίωσε ότι οι ανάγκες της πόλης αυξάνονται οπότε θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν λόγω της οικονομικής στενότητας.
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα