Πολιτισμός

Kυπριακό ωδείο δημιουργείται στη Ζαχάρω!

mandolinpiano.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από την υπογραφή του πρωτοκόλλου Διδυμοποίησης των Δήμων Ζαχάρως και Σωτήρας Κύπρου και υπό τις κατευθύνσεις της Διευθύντριας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σωτήρας στην Αμμόχωστο, κ. Φλωρεντίας Σάββα, έχει δρομολογηθεί η πραγματοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την δημιουργία ενός Ωδείου στο κέντρο της Ζαχάρως, το οποίο θα αποτελεί παράρτημα του οργανωμένου Ωδείου που βρίσκεται στο Δήμο Σωτήρας.

Σε λίγες μέρες θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες και θα γνωρίζουμε τις προσφερόμενες δυνατότητες του παραρτήματος. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν τμήματα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα μουσικά όργανα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Δρακόπουλο, Ιδρυτικό Μέλος της Εθελοντικής Πολιτιστικής Κίνησης Πολιτών Ζαχάρως, «έπειτα από τη Διδυμοποίηση των δύο Δήμων, συζητήσαμε με τη Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου στην Κύπρο, κ. Φλωρεντία Σάββα, το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Ωδείου στη Ζαχάρω. Η κ. Σάββα, ανέφερε ότι το 1990, στο Δήμο Σωτήρας, έπαιζαν μουσική 2 με 3 άτομα, ενώ πλέον τα άτομα αυτά έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Η Διδυμοποίηση αποτελεί μια πολύ θετική κίνηση. Βέβαια, πέρα από τη θετική συμβολή στον καλλιτεχνικό κλάδο, θα έχει θετικά αποτελέσματα και όσο αφορά τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα. Ο κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, είδε την περιοχή και έδωσε μία λίστα με τα είδη του τουρισμού που θα μπορούσαν να αναδείξουν την περιοχή μας. Κάποια από τα είδη είναι ο πεζοπορικός, ο ποδηλατικός, ο αρχαιολογικός και ο φυσιολατρικός τουρισμός».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, δήλωσε στο patrisnews.com ότι συμφωνεί απόλυτα με τη δημιουργία του Ωδείου στη Ζαχάρω.

Γαληνή Τσαρουχά

Όλη η επικαιρότητα