Κύπρος

Κύπρος: Φόβοι για περισσότερα θύματα – 22 Φιλιππινέζες έχουν εξαφανιστεί

Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία υπάρχει στις κυπριακές αρχές, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες. Η αστυνομία διερευνά την πιθανή ανάμειξη με κάποια από αυτές τις εξαφανίσεις του λοχαγού-serial killer.

Δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα Κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Σοβαρές κατηγορίες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης: «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες».

Μάλιστα, αναφέρει ότι όταν κατήγγειλε την εξαφάνιση της Μarry Rose και της κόρης της, οι αστυνομικοί του είχαν πει τότε: «Κάθεσαι και ασχολείσαι με μία Φιλιππινέζα;», αναφέροντας του μάλιστα ότι η γυναίκα μάλλον είχε πάει στα κατεχόμενα.

Ο 35χρονος, μέχρι στιγμής, έχει ομολογήσει μόνο τις δολοφονίες της 38χρονης Μarry Rose και της 28χρονης Arian Palanas Lozano.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και στο Ξυλιάτο, όπου οι κυπριακές αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στη σκοτεινή υπόθεση που  με σκοπό να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά μυστικά της υπόθεσης που άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου.

Χθες, οι υποβρύχιες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που κατεβαίνουν συνεχώς μέσα στο βαθύ φρεάτιο, εντόπισαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει με πτώμα. Με δεδομένο ότι οι κάμερες έφθασαν μόλις μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι βάθους 130 μέτρων, φαίνεται πως δυστυχώς θα επαληθευθούν οι πληροφορίες του ΡΙΚ το οποίο ανέφερε νωρίτερα πως ο ίδιος ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας εκτιμά πως «είναι πολύ περισσότερα από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού».

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί, δηλαδή τις δύο Φιλιππινέζες, 38 και 27 ετών, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Ούτως ή άλλως υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων. «Δεν είναι ένα με δύο τα θύματα. Είναι πολύ περισσότερα τα θύματα», επιβεβαίωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας από το Μιτσερό, όπου βρίσκεται.

Η έρευνα των αρχών για την δράση του σήριαλ κίλερ Νίκου Μεταξά συνεχίζεται και για την εύρεση του πτώματος της 6χρονης κόρης της 38χρονης Φιλιππινέζας, της οποίας επίσης έχει παραδεχθεί τον φόνο.

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ γιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες.

Τις έρευνες διεξάγουν στελέχη της ΕΜΑΚ, ενώ στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετέχουν σήμερα και μέλη των ΟΥΚ μαζί με αξιωματικούς της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Στην περιοχή Ξυλιάτο εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρουν το άψυχο σώμα της 6χρονης Σιέρα, το οποίο  σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου λοχαγού βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Κάμερα ρομπότ χρησιμοποιείται και στο Μιτσερό όπου βρίσκεται επί τόπου και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας.

Στη λίμνη Ξυλιάτου μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τις εξελίξεις των ερευνών, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Συγκλονισμένη η κυβέρνηση της Κύπρου

Συγκλονισμό εξέφρασε η Κυπριακή Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, για το έγκλημα που διαπράχθηκε στην περιοχή Μιτσερού, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών και μετά θα προβούν σε δηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σήμερα από τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν έχει τεθεί θέμα ευθυνών του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας σε σχέση με τις έρευνες για την υπόθεση στο Μιτσερό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό το οποίο τίθεται και νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια είναι ότι είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από αυτά που μαθαίνουμε».

«Όσο διαρκούν οι έρευνες της Αστυνομίας, όμως, δεν θα ήταν πρέπον ούτε συνετό να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη δήλωση. Εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες θα ακούσετε και από τον Υπουργό και από την Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα