Κύπρος

Κύπρος: Ομόφωνο «όχι» του συμβουλίου αρχηγών στην πρόταση Ακιντζί

Ακούστε το άρθρο

«Όχι» στη δημιουργία κοινής επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων

Το συμβούλιο αρχηγών της Κύπρου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου Αναστασιάδη, σε κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη απορρίπτει την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για δημιουργία κοινής επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων.

Όπως σημειώνεται, η πρόταση αποπροσανατολίζει από τον στόχο που είναι η συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Οι αρχηγοί των κομμάτων εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντηση γραπτώς στον Μουσταφά Ακιντζί να ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «η πρόταση Ακιντζί αποπροσανατολίζει από τον εθνικό στόχο», διαμηνύοντας πως το κόμμα του στηρίζει απόλυτα τα σημεία του κοινού ανακοινωθέντος.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ξεκαθάρισε πως η πρόταση Ακιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητά θα πρέπει να είναι η επίλυση του Κυπριακού. Τόνισε επίσης πως ένα απλό όχι στην πρόταση Ακιντζί, δεν είναι αρκετό.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος εξήγησε πως καλύπτονται από το κοινό ανακοινωθέν και υπέδειξαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το ομόφωνο ανακοινωθέν καλύπτει απολύτως τον ίδιο και το κόμμα του.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα