Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια

Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως αν και έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι σίγουρος για τους πολιτικούς προϊσταμένους. 

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών που θα τη δούμε μπροστά μας.

« Η αδυναμία της κυβέρνησης είναι καταδικαστέα. Έχει ιδεολογική αφετηρία. Η ΕΛΑΣ αν είχε πολιτική εντολή θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια» τόνισε ενώ δεσμεύτηκε πως ο ίδιος θα «καθαρίσει την περιοχή» γιατί έχει, όπως είπε την πολιτική βούληση. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς ενώ έκανε λόγο για διασυνδέσεις με ποινικούς στις φυλακές. «Πρέπει να σπάσει ο ομφάλιος λώρος» τόνισε προσθέτοντας πως θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα προχωρήσει στη δημιουργία τουλάχιστον μίας φυλακής ύψιστης ασφαλείας.

Κάνοντας τον απολογισμό για τον ένα χρόνο στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών καθώς η ΝΔ κατόρθωσε, όπως είπε, να αρθρώσει ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο και να αλλάξει δομές. «Οι πολίτες αρχίζουν να μας ακούν.

Αν κάναμε μια πρόβλεψη πριν ένα χρόνο για μια τόσο μεγάλη αντιστροφή του κλίματος θα με λέγατε υπεραισιόδοξο. Ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα αρκετά γρήγορα όταν γίνεται συστηματική δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένη με το παλιό πολιτικό κατεστημένο. «Η ΝΔ έχει κάνει και τα λάθη της. Έχουμε κάνει αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά. Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα είναι ότι έχουμε ένα πραγματικό σχέδιο, τη Συμφωνία Αλήθειας» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι θα στελεχώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης τονίζοντας πως η κυβέρνησή του θα έχει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την ιδέα της πολιτικής ανανέωσης και για αυτό θα πρέπει να δοθεί ξανά μια ελπίδα. «Εμείς προτάσσουμε την ελπίδα της αλήθειας απέναντι στο ψέμα» είπε επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Όσο η κυβέρνηση παραμένει η χώρα βουλιάζει σε ένα τέλμα και δημιουργείται ένα σύννεφο συλλογικής κατάθλιψης» δήλωσε τονίζοντας πως «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως βασική του προτεραιότητα είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των δαπανών και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και μάλιστα τόνισε πως θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και μονομερώς.

«Αν πείσουμε ότι έχουμε μεταρρυθμιστικό σχέδιο πιστεύω θα μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους. Εγώ μιλώ και για συμμάζεμα δημοσίου και για μείωση δαπανών.Αυτά που έχουμε πει είναι κοστολογημένα.

Είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι και θα πείσουμε τους ευρωπαίους πως έχουμε οργανωμένο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «από τη στιγμή που θα προτάξουμε συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων. Θα το κάνουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματικότητα ότι προχωράμε», είπε ενώ στο ερώτημα για το αν θα κινηθεί μονομερώς απάντησε: « Ελεγχόμενα ναι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όμως τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο εφαρμόζοντας ρουσφετολογική πολιτική.

«Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων» είπε.

Επίθεση πάντως εξαπέλυσε και κατά του κ. Μουζάλα για το προσφυγικό λέγοντας πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα και άνθρωποι να ζουν σε αυτές τις συνθήκες.

Σε πιο προσωπικούς τόνους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οικογένειά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι μια συνηθισμένη οικογένεια αλλά όχι μια κανονική οικογένεια.

«Προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας», είπε ενώ «αποκάλυψε μερικά από τα δώρα που πήρε τα Χριστούγεννα, μια γραβάτα από την κόρη του Δάφνη, βιβλία και κάποια είδη άθλησης.

Τέλος για το 2017 ευχήθηκε υγεία καθώς και να είναι η χρονιά που θα βγούμε από την κρίση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα