Κυβέρνηση: Ακόμη ένα βήμα εξόδου από την κρίση η σύσταση της Κομισιόν

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη σύσταση της Κομισιόν για άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Για ένα ακόμη βήμα προς προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα μιλούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το Μαξίμου δεν παραλείπει να επιτεθεί στη ΝΔ. «Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα» σχολιάζει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου «πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα

Ως ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συστήσει την άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Όπως προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, «η Ελλάδα γυρνά σελίδα και η κυβέρνηση εισέρχεται με σταθερό βηματισμό στο κεφάλαιο της υλοποίησης ενός σχεδίου κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης ανάπτυξης».

 

in.gr