Λ. Μαλιούφας (Πρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου): «Οι ομάδες δεν αντέχουν άλλο… και πρέπει να σωθούν»!

Η μια μετά την άλλη η ΕΠΣ της χώρας μας , πιέζουν την ΕΠΟ για αλλαγή και αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με την διεύρυνση των ομίλων από 8 που είναι σήμερα σε 10, και με την είσοδο των δευτεραθλητών των κατά τόπους Ενώσεων. Η ΕΠΣ Ζακύνθου μέσα από την πρόταση της, κάνει λόγο για μείωση των εξόδων με τα ταξίδια και τις διανυκτερεύσεις από την στιγμή που οι ομάδες δεν θα έχουν έσοδα από την ίδια την ΕΠΟ. Η ΕΠΣ Ζακύνθου αυτή την στιγμή έχει στην Γ΄ Εθνική 2 ομάδες του ΑΟ Κατασταρίου και τον ΑΟ Τσιλιβή που θα δυσκολευτούν οικονομικά σε περίπτωση που τα ταξίδια θα είναι μακρινά και θα έχουν διανυκτέρευση.

Λ. Μαλιούφας: «Με κοινή προσπάθεια όλων των ενώσεων πιστεύω ότι στο τέλος θα υπάρξει ανταπόκριση από την ΕΠΟ»

Η «Πατρίς – Σπορ» επικοινώνησε χθες το απόγευμα τηλεφωνικά με τον Μακεδόνα στην καταγωγή πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου κ. Λεωνίδα Μαλιούφα(γιατρό στο επάγγελμα), και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου, ο οποίος μας τόνισε: «Εμείς έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια από τις 12 Απριλίου 2019, όταν και είχαμε στείλει την αρχική μας πρόταση στην ΕΠΟ! Όμως τώρα, βλέποντας και άλλες ΕΠΣ να ενεργοποιούνται(όπως π.χ. και η ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ), στείλαμε στην ΕΠΟ εκ νέου την πρόταση μας! Η πρόταση αυτή, έχει σαν σκοπό να μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ των σωματείων .Έτσι δημιουργείτε π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος που ζητάμε εμείς , και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι προτάσεις των ΕΠΣ θα συζητηθούν στις 28 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, και θα εγκριθούν! Δεν αντέχουν άλλο οι ομάδες μας, από τη στιγμή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της Πολιτείας! Πέρυσι για παράδειγμα το σωματείο της δύναμής ο Α.Ο. Κατασταρίου, είχε 13 διανυκτερεύσεις σε όλη τη σεζόν, δηλ. με λίγα λόγια «μάτωσαν» οι παράγοντες της ομάδας αυτής! Για σκεφτείτε τι έξοδα είχαν οι Ηλειακές ομάδες(ΠΑΟΒ, Πανηλειακός, Νίκη Τραγανού και Αστέρας), πηγαίνοντας τρείς φορές στη Ρόδο, και άλλες τόσες στην Αθήνα? Δεν αντέχουν άλλο οικονομικά οι ομάδες μας κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, και εμείς που διοικούμαι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να τις βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να επιβιώσουν!».

Ιδού ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος που προτείνει ο κ. Μαλιούφας (ΕΠΣ Ζακύνθου):

ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ: Διαγόρας Βραχνείκων, Θύελλα Πατρών(φετινός πρωταθλητής), Ατρόμητος Πατρών(φετινός δευτεραθλητής).

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Α.Ο. Κατασταρίου, Α.Ο. Τσιλιβή(φετινός πρωταθλητής), Α.Π.Σ. Ζακύνθου(φετινός δευτεραθλητής)

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός, Ξενοφών Κρεστένων(φετινός πρωταθλητής), Ενιπέας Λαντζοίου(φετινός δευτεραθλητής).

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ /ΙΘΑΚΗΣ: Α.Ο. Προννών(φετινός πρωταθλητής), Α.Ο. Παλληξουριακός(φετινός δευτεραθλητής)

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Α.Ο. Καλαμάτας , Α.Ο. Διαβολιτσίου(φετινός πρωταθλητής), Εράνη Φιλιατρών(φετινός δευτεραθλητής).
*Μιλάμε δηλ. για έναν όμιλο 15 ομάδων, με μετακινήσεις από τη Ζάκυνθο και το Ληξούρι έως την Καλαμάτα, με αυθημερόν μετακινήσεις! Ίσως χρειαστεί διανυκτέρευση στο Ληξούρι όταν τα ματς αρχίζουν στις 3 μ. μ.