Ψυχαγωγία

La Casa de Papel – Netflix: Όλη η συμμορία του El Profesor στην επίσημη πρεμιέρα

Ακούστε το άρθρο

Ο τρίτος κύκλος της αγαπημένης ισπανικής σειράς «La Casa de Papel» έκανε επίσημη πρεμιέρα στην Ισπανία και ο πρωταγωνιστής Alvaro Morte ή αλλιώς «Εl Professor» έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Μαδρίτη 11/07/2019. Πρεμιέρα για το «La Casa de Papel»  Μέρος 3ο. Σας ευχαριστώ όλους για τη ζεστασιά και την αγάπη σας. Ευχαριστώ το Νetflix και όλη την ομάδα των Vancouver Media, και ευχαριστούμε όλες τις οικογένειες αυτής της ομάδας, που είναι αυτοί που υποφέρουν από απουσίες, λάθη και όλους τους συνεργάτες μας που μας φρόντισαν και μας στήριξαν στα εύκολα και στα δύσκολα. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».

Το «La Casa de Papel», δημιουργία του σεναριογράφου και παραγωγού Αλεξ Πίνα, προβλήθηκε αρχικά στο ισπανικό δίκτυο Antena 3 τον Μάιο του 2017. To Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς τον Δεκέμβριο του 2017 και σε χρόνο ρεκόρ είχε στη μεγάλη αρχειοθήκη του μια πολύτιμη επιτυχία: τη δημοφιλέστερη μη αγγλόφωνη σειρά του, που εκτός των άλλων τιμήθηκε με βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς για το 2018.

Κάτι το ισπανικό ταμπεραμέντο που… μπλέχτηκε με τη χολιγουντιανή ιδέα της ληστείας και ομηρείας του «συστημικού» ισπανικού νομισματοκοπείου, κάτι το επαναστατικό του θέματος που ήρθε και έδεσε με τη θριαμβευτική απόδοση του «Bella Ciao», και η σειρά απογειώθηκε. Καθόλου τυχαία σήμερα απολαμβάνει ευρεία αποδοχή σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Αργεντινή, που έχουν βιώσει οξεία οικονομική και κοινωνική κρίση.

Αναφερόμαστε πάντα στο χρονικό μιας ασύγκριτης ληστείας: οκτώ ληστές κλείνονται στο νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για έντεκα ημέρες, ώστε να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορώντας κόκκινες στολές και μάσκες με το πρόσωπο του Σαλβαδόρ Νταλί, οι ληστές φέρουν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα: Βερολίνο, Ελσίνκι, Τόκιο, Μόσχα, Ναϊρόμπι, Οσλο, Ντένβερ και Ρίο. Υπεύθυνος για το αριστοτεχνικά προμελετημένο σχέδιο της ληστείας είναι ο «Καθηγητής» («Ελ Προφεσόρ»), ο οποίος κινεί τα νήματα από μυστικό κρησφύγετο, ενώ απέναντί του θα βρει τη Ρακέλ, έμπειρη αστυνομικό και διαπραγματεύτρια, με την οποία θα ξεκινήσει σχέση.

Λοιπόν, στην τρίτη σεζόν της σειράς που περιμένουμε πώς και πώς, η σύλληψη του Ρίο πυροδοτεί εξελίξεις που θα φέρουν την επιτυχημένη συμμορία σε σφοδρή σύγκρουση με τις Αρχές. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι οι νέοι χαρακτήρες είναι η 47χρονη Νάτζα Νίμρι που θα ηγηθεί των αστυνομικών επιχειρήσεων ως Αλίσια Σέρα, ο Ισπανοαρμένιος Χοβίκ Κεουτσκεριάν με το κωδικό όνομα «Μπογκοτά» (φίλος του Ελσίνκι), ο Αργεντινός σταρ Ροδρίγο ντε λα Σέρνα που θα αναλάβει τον ρόλο του «μηχανικού» πίσω από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της συμμορίας, ο Κροάτης Λούκα Πέρος σε συμπληρωματικό ρόλο, καθώς και ο Ισπανός Φερνάντο Καγιό στον ρόλο του Ταμάγιο.

Ο νέος κύκλος της σειράς θα είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix από τις 19 Ιουλίου.

via

Όλη η επικαιρότητα