Ηλεία

Λαμπερά τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγ. Τρύφωνα στην Κουρούτα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια για το παρεκκλήσι που κατασκεύασε στην αυλή του σπιτιού του ο Αμαλιαδαίος επιχειρηματίας, Νίκος Νικολόπουλος. Τη λειτουργία των θυρανοιξίων για το παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνος, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, Γερμανός, ενώ μετά ακολούθησε και γεύμα στην αυλή του σπιτιού του κ. Νικολόπουλου.

Οι καλεσμένοι ξεκίνησαν να έρχονται από νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να προλάβουν τη λειτουργία των θυρανοιξίων από το Μητροπολίτη Γερμανό. Σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρόν, όπως ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, επιχειρηματίες της περιοχής όπως ο ιδιοκτήτης των σουπερμάρκετ ΑΒ στην Αμαλιάδα Χρήστος Μπεβούδας, ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Αμαλιάδας Θανάσης Παπαγεωργίου μαζί με ολόκληρη την αποστολή του Αστέρα Αμαλιάδας, ο μηχανικός Κώστας Αντωνόπουλος και άλλοι πολλοί φίλοι της οικογενείας που έδωσαν το παρόν. Η εκδήλωση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τον κόσμο να απολαμβάνει ένα υπέροχο γεύμα και οι κουβέντες σε κάθε τραπέζι να «δίνουν και να παίρνουν».

Όσον αφορά το παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνος, η Μαρία Νικολοπούλου, κόρη του επιχειρηματία Νίκου Νικολόπουλου και υλοποιητή της πρωτοβουλίας αυτής, δήλωσε: «Το εκκλησάκι αυτό ανεγέρθη εις μνήμην των παππούδων μου, της μητέρας μου και του θείου μου Παναγιώτη Νικολόπουλου. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που παρευρέθη εδώ σήμερα και ιδιαιτέρως τον σεβασμιότατο κ. Γερμανό, για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε και χοροστάτησε στην ακολουθία των θυρανοιξίων της εκκλησίας αυτής του αγίου Τρύφωνος. Ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του, για τα εγκαίνια του παρεκκλησίου μίλησε και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που είπε: «Ήρθαμε απόψε εδώ για να παρευρεθούμε στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, το παρεκκλήσι αυτό που είναι κατασκευασμένο από το Νίκο Νικολόπουλο. Ευχαριστούμε καταρχάς για την τιμή που μας έκανε να μας καλέσει στα εγκαίνια. Ευχόμαστε να έχει τη δύναμη πάντα να κάνει τέτοια έργα και επίσης να τον βοηθάει για αυτή του την πράξη ο Θεός και να του δίνει δύναμη και υγεία, γιατί τέτοιου είδους ενέργειες τις έχει ανάγκη η κοινωνία μας αυτό τον καιρό».

Δείτε Φωτογραφίες

Επιμέλεια: Αντώνης Φώτης

Όλη η επικαιρότητα