Lifestyle

Λαμπερές παρουσίες στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Χάρολντ και Μοντ»

Ακούστε το άρθρο

Το ανατρεπτικό και συγκινητικό αριστούργημα του Κόλιν Χίγκινς «Χάρολντ και Μοντ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Δέλτα, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του απελπισμένου νεαρού Χάρολντ και την Τάνια Τσανακλίδου στον ρόλο της γεμάτης ζωή και αισιοδοξία ηλικιωμένης Μοντ, παρουσιάζει ο Νέος Ακάδημος την θεατρική περίοδο 2019-2020.

Ένα έπος για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης και αδιέξοδα, ξεχνώντας πως η αγάπη είναι ο δρόμος… Μια υπέροχη, ευαίσθητη κι ανθρώπινη ιστορία. Μια αγάπη πέρα από τα όρια του χρόνου και της κοινωνίας. Ένας από τους πιο αναπάντεχους κι ειλικρινείς έρωτες, που έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Αθηνά Καραγιώτη και Διονύσης Στραβοράβδης.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του έργου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» και να καταχειροκροτεί τους συντελεστές. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε πλούσιο υλικό.

Σωτήρης Χατζάκης – Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Λίνα Πρίντζου
Άννα Βερούλη – Νίκος Μιχαλόπουλος
Ράνια Παπαδάκου – Χριστίνα Κουλουμπή
Αγοραστή Αρβανίτη – Θανάσης Τσαλταμπάσης
Σωτήρης Χατζάκης – Ελένη Βαΐτσου – Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μάνος Πίντζης – Αλέξης Φούκος
Σωτήρης Χατζάκης – Σωτήρης Τζεβελέκος
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Ο Γιώργος Πολυχρονίου με την μονάκριβη κόρη του, Ντέμη
Σωτήρης Χατζάκης – Νόρα Κατσέλη
Γιώργος Κοψιδάς
Μαρία Ψαθά – Λένα Νίτσου

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μοντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μοντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μοντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.
Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον.

Γιατί είπαμε… Η αγάπη είναι ο δρόμος!!!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Όλη η επικαιρότητα