Ηλεία

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ήλιδας και η προσέλευση των πιστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε με κατάνυξη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετου Σπανόπουλου και των ιερέων π. Δημητρίου Δημητρόπουλου και Κωνσταντίνου Ξένου.

Ως είθισται έτσι και φέτος οι πιστοί συνόδευσαν ευλαβικά την περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα σοκάκια του χωριού, ζητώντας την ευλογία και την προστασία του.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ακρόπολη της Ήλιδας, γεύτηκαν και τα παραδοσιακά γλυκίσματα που προσφέρθηκαν από τις γυναίκες του χωριού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στην πλατεία του χωριού με τον κέρασμα όλων των παρευρισκομένων με τον παραδοσιακό ‘Μεζέ’ που είχε ετοιμάσει ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας ‘Η Αρχαία Ήλις’, που παραμένει πάντα πιστός στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου.

Μετά το φαγητό όπως ήταν αναμενόμενο οι παρευρισκόμενοι συνέχισαν τη βραδιά με χορό και τραγούδι και όλα εξελίχθηκαν όμορφα, χάρη στις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου και των κατοίκων του χωριού.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Μαυρίκος, ο πρόεδρος της Αρχαίας Ήλιδας Νίκος Καγιαννάς, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Ηλίας Ευσταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Καραΐνδρος και Χαράλαμπος Ντάνασης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, ο πρόεδρος της Ανθώνας Νίκος Χρυσανθόπουλος, ο πολιτευτής Θεοδώρος Βλαγκούλης, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Καλυβίων και Αυγείου και άλλοι φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν αλλά και αυτούς που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και φυσικά τους χορηγούς, τον πρόεδρο της Εταιρείας ακινήτων του δήμου Ηλία Ευσταθόπουλο, τον Χρήστο Μπεβούδα ΑΒ Βασιλόπουλος, τον Π. Ζαφειράκη, τον Παντελή Περεντή, τον Βασίλη Μπουτζαρέλη, τα φαρμακεία Κ. Λάβδα και Α. Αποστολοπούλου, τον κ. Χρυσανθακόπουλο, τον κ. Κολοτούρο, την μπουτίκ Queen, το κομμωτήριο ‘Δημήτρης και Σταύρος, το κατάστημα ‘Αμαζόνα’, τον Σ. Σπυρόπουλο (πρώην κατάστημα Λυγούρα), τον Κ. Σχοινά και το κατάστημα ‘Scondo’.

Όλη η επικαιρότητα