Πολιτική

Λαφαζάνης vs Βορίδη για το δημοψήφισμα στην κάμερα του patrisnews! (VIDEO)

voridilafa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησαν στην κάμερα του patrisnews.com για το δημοψήφισμα και τις συνέπειες των δύο επιλογών.


Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα μας οδήγησαν εδώ»

Η χώρα μας είναι σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα κρίσιμο και οριακό σημείο. Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα των θεσμών με τις τελευταίες προτάσεις τους, έφεραν την κατάσταση στο απροχώρητο., Οι θεσμοί επιδιώκουν την εξόντωση της χώρας και τον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και την εξουθένωση του ελληνικού λαού Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Οδηγούν σε απέραντη καταστροφή και δίνουν τη χαριστική βολή ύστερα από 5 χρόνια μνημονίων. Για αυτό κατατέθηκε η πρόταση δημοψηφίσματος. Είναι πρόταση ευθύνης, δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας. Πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στην υποτέλεια και τη νεοαποικιοκρατία, για να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ σε ένα καλύτερο μέλλον, με ελπίδα και προοπτική. Είναι η ώρα των επιλογών και των μεγάλων αποφάσεων.. Δεν υπάρχουν ανθόσπαρτοι δρόμοι.

 Μάκης Βορίδης: «Παραπλανητικό το δίλλημα του δημοψηφίσματος» 


Η κυβέρνηση έχει παραβιάσει την εντολή της, που ήταν η διαπραγμάτευση εντός του ευρώ. Ήδη το το Εurogroup συνεδριάζει χωρίς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και στην πραγματικότητα το πρόγραμμα τελειώνει, εφόσον απορρίφθηκε και η παράταση που είχε ζητήσει η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα τελειώνει στις 30/6, επομένως μένουμε ακάλυπτοι και δημιουργούνται μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τη ρευστότητα της χώρας, τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την πορεία μας από εδώ και πέρα. Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να πράξει όλα αυτά. Η στάση της ΝΔ είναι σαφής. Είμαστε αντίθετοι στη διενέργεια αυτού του δημοψηφίσματος. Το δίλημμα σε κάθε περίπτωση είναι παραπλανητικό, αφού λέει «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών»  τη στιγμή που δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και δεν υπάρχει πρόταση των δανειστών. Δηλαδή ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει επί ενός ζητήματος μη υφιστάμενου. Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα πρέπει να μετατραπεί σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κυβέρνηση, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι με τις τύχες της Ελλάδας και την ευρωπαϊκή της προοπτική δεν παίζουμε.


Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com 

Όλη η επικαιρότητα