Ηλεία

Λαϊκή αγορά Πύργου: Σκέπτονται ακόμη και διακοπή

laikhagora.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση αντίδραση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου, Νίκου Δουφεξή, προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες των παραγωγών αγροτικών προϊόντων της λαϊκής αγοράς του Πύργου, ύστερα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, που βρίσκονται στον χώρο της λαϊκής αγοράς.

Για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παραγωγοί οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πωλούν τα προϊόντα τους, δίπλα στα σκουπίδια, ενώ η κατάσταση αυτή επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, καθώς, όπως ανέφεραν δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, όταν δίπλα τους κυκλοφορούν τρωκτικά και σκουλήκια.

Για το θέμα αυτό, η παρέμβαση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου, Νίκου Δουφεξή, ήταν άμεση, που αναγνώρισε το πρόβλημα με τις σωρούς των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου, προσανατολίζεται στο να διακόψει για κάποιο διάστημα την υλοποίηση της λαϊκής αγοράς στην πόλη του Πύργου, έως ότου, αποκατασταθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη.

Αυτό, όπως αναφέρουν πηγές της λαϊκής, θα είναι «γροθιά στην πληγή» για τους παραγωγούς, καθώς σε περίπτωση που σταματήσει η υλοποίηση της λαϊκής αγοράς, τότε οι ίδιοι θα αναγκαστούν να πετάξουν τα προϊόντα τους και παράλληλα δεν θα έχουν την δυνατότητα να ξαναμπούν εύκολα στην αγορά εργασίας.

Πάντως τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, πως η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα ούτε για το πότε θα προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια ούτε για το αν τελικά θα δώσει κάποια λύση με τους παράνομους μικροπωλητές που καταγγέλλουν οι παραγωγοί.

Βάσιμες πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν, πως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Η Δήμητρα» και όλα τα μέλη αυτού, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που πάψει προσωρινά η υλοποίηση της υπαίθριας λαϊκής στην πόλη του Πύργου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com 

Όλη η επικαιρότητα