Εκπαίδευση Ηλεία Πολιτική

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης στον Πύργο: «Δυστυχώς το χρειαζόμαστε»

Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο του 4ου Λυκείου Πύργου θα λειτουργήσει και φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης (σ.σ Λαϊκό Διδασκαλείο). Ιδρύθηκε και λειτουργεί – πριν τέσσερα χρόνια – από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Ν. Ηλείας, αλλά από την πρώτη στιγμή «αγκαλιάστηκε» από δεκάδες εκπαιδευτικούς, που εθελοντικά συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που είχαν και έχουν ανάγκη.

Οι εγγραφές για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν ήδη εγγραφεί 35 μαθητές – διαφόρων τάξεων Γυμνασίων και Λυκείου – που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα που προσφέρονται εκεί.

«Είμαστε όλοι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Τα σωματεία του ΠΑΜΕ αναγνωρίζουν αυτή την αναγκαιότητα και χωρίς δικαιολογητικά και κανένα οικονομικό κριτήριο, παρά μόνο την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε όλοι μας, με τον εθελοντισμό μας  – οι εκπαιδευτικοί, οι γυναίκες της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερο στα παιδιά που χρειάζονται ηθική, ψυχολογική και οικονομική συμπαράσταση», λέει η υπεύθυνη λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Άβα Βαγγελάτου, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, εξηγώντας πως, η όλη λειτουργία του στηρίζεται σε εθελοντική βάση και δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά και από κανέναν φορέα.

Οι ανάγκες, η συνεργασία, η βοήθεια

   Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, έχουν περάσει από τα θρανία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, περισσότεροι από 150 μαθητές αλλά και ενήλικες, καθώς λειτουργούν και τμήματα εκμάθηση ξένων γλωσσών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, δημιουργήθηκε και τμήμα προετοιμασίας μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Τα παιδιά πήγαν καλά και ελπίζουμε ότι τις επόμενες χρονιές θα πάνε ακόμα καλύτερα. Επίσης, είχαμε και ένα πτυχίο Lower για υποψήφιο πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας», λέει η κα Βαγγελάτου, εξηγώντας πως, η εγγραφή – τις δυο πρώτες ημέρες – 35 μαθητών στα τμήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου, δημιουργεί ανάγκη για ενίσχυση με εκπαιδευτικούς. «Έχουμε ανάγκη από όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών γιατί οι εγγραφές είναι ήδη αρκετές ενώ κάνουμε μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, μετά συνεργασία που είχαμε με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πύργου, και τους υπεύθυνους Χρήστο Αθανάσουλα και Βασίλη Σωτηρόπουλο, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όπου υπάρχει ανάγκη, και να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης», είπε η κα Βαγγελάτου, ενώ μιλώντας για τις ανάγκες σε εξοπλισμό, ζήτησε την βοήθεια οποιουδήποτε μπορεί να βοηθήσει, καθώς το Λαϊκό Φροντιστήριο χρειάζεται ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, έστω μεταχειρισμένο ή επισκευάσιμο.

Κέντρο αλληλεγγύης, πολιτισμού, αθλητισμού

Το Λαϊκό Φροντιστήριο, δεν μένει μόνο στην προσφορά εκπαιδευτικής βοήθειας και υποστήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη, αλλά διευρύνει τον ρόλο του, χάρη στην επιθυμία ανθρώπων προερχόμενων από διάφορους επαγγελματικούς χώρους. «Με την ευγενική συμπαράσταση άλλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ομάδων, έχουμε την δυνατότητα παράγουμε πολιτισμό. Για παράδειγμα, έχουμε εθελοντή σκηνοθέτη  που μπορεί να οργανώσει μια ομάδα θεάτρου νέων, έχουμε λογοθεραπεύτρια που μπορεί να διαθέσει 2 απογεύματα για συνεδρίες με παιδιά που έχουν ανάγκη λογοθεραπείας αλλά τα Ταμεία των γονιών δεν καλύπτουν αυτή τη δαπάνη, έχουμε τη Χορευτική Ομάδα Μοραΐτες με τον Θέμη Μπατουδάκη που θέλει να βοηθήσει στην εκμάθηση χορών σε μικρούς και μεγάλους και με εκδηλώσεις, ενώ τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε και προσφορά από τον Ερυθρό Σταυρό για την πραγματοποίηση μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών», εξηγεί η κα Βαγγελάτου.

Όλοι μαζί, για μια δύσκολη χρονιά

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στα τμήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου, μπορούν να απευθύνονται στο 4ο Λύκειο Πύργου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, μεταξύ 5:00-8:00 το απόγευμα μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, και από 2 Οκτωβρίου, κάθε απόγευμα, στον ίδιο χώρο. Η αρχή, θα γίνει την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Όλη η επικαιρότητα