Ηλεία

Λάμψη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα, το 5ο ‘Αγάπης Δένδρον’, σε κλίμα άκρως εορταστικό για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.

Η κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου έχει μετατραπεί και φέτος σε Χωριό των Χριστουγέννων και μέχρι και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με πολλές εκπλήξεις.

 

Επίσημη έναρξη

Το Χωριό ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του χθες το απόγευμα και φυσικά ήταν ότι καλύτερο για τα παιδιά, αφού εκεί τους περίμενε το Ξωτικό των Χριστουγέννων και μαζί έπαιξαν παιχνίδια, τραγούδησαν και χόρεψαν κάτω από το φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και στο Γλυκόσπιτο, όπου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου Ήλιδας καθημερινά θα προσφέρουν κεράσματα. Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα τα γλυκά είχαν επιμεληθεί οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αυγείου, Καλυβίων και Περιστερίου.

Τα βλέμματα των παιδιών συγκέντρωσε και το Σπίτι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από το 3ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας, το 5ο δημοτικό και το 6ο δημοτικό, καθώς και το δημοτικό σχολείο Χαβαρίου, όπου σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται δράσεις για τα παιδιά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα ‘Passepartou’ και ρίψη βεγγαλικών το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα, όπου στις 6:30 το απόγευμα θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού «Ο ΜΩΡΙΑΣ», ενώ το απόγευμα στο Γλυκόσπιτο θα προσφέρουν κεράσματα oι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αυγείου «Ο ΦΥΛΕΑΣ» και Καλυβίων Ήλιδας «Η ΗΛΙΔΑ».

Την διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού έχουν ο δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κοινωφελές Σωματείο ‘Πύρρων ο Ηλείος’, που έχει την γενική επιμέλεια του Χωριού, ενώ συμβάλλει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας.

Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή επίσημη έναρξη:

Όλη η επικαιρότητα