Ηλεία

Λάνθι: Μετά από σαράντα τρία χρόνια διαπλατύνεται ο δρόμος

Ακούστε το άρθρο

Χρειάσθηκε να περάσουν σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια, έως ότου το έργο διαπλάτυνσης της οδού που οδηγεί στο μοναστήρι της Παναγίας Κρεμαστής από το κέντρο της τοπικής κοινότητας Λανθίου, γίνει πράξη.

Τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά και η εργολαβία, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ξεκίνησε, μετά από τόσα χρόνια, ύστερα από τις συνεχείς οχλήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας, Νίκου Μπάντου, αλλά και των κατοίκων του χωριού, που ζητούσαν την διαπλάτυνση της οδού, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πρόκειται για ένα έργο, που, όπως τονίζεται, θα βοηθήσει σημαντικά καθώς, από το σημείο, η κυκλοφορία, ήταν πολύ δύσκολη, αφού ο δρόμος ήταν στενός κάτι που δημιουργούσε κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο του χωριού. Ειδικά κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όπου οι ετεροδημότες έφταναν στην περιοχή αλλά και κατά την διάρκεια του εορτασμού του μοναστηριού της Παναγίας Κρεμαστής – στο οποίο οδηγεί ο δρόμος – στις 22 Αυγούστου, η κίνηση προκαλούσε «πονοκέφαλο» στους κατοίκους, με το ατελείωτο μποτιλιάρισμα να σχηματίζει ουρά χιλιομέτρων.

«Το συγκεκριμένο έργο είναι αποζημιωμένο από το 1976 και όταν βγήκα πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, πήγα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας, κ. Καλογερόπουλο οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα – δυνατά να με εξυπηρετήσουν. Από εκεί και πέρα με καλή συνεννόηση ξεκίνησε το έργο γιατί εδώ έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την συγκοινωνία, επειδή το σημείο του δρόμου εδώ είναι πολύ στενό και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ούτε τα πούλμαν που θέλουν να μεταβούν προς το μοναστήρι της Κρεμαστής. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, τον κ. Γεωργιόπουλο και τον κ. Καλογερόπουλο», επεσήμανε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λανθίου, Νίκος Μπάντος.

Σημαντική παρέμβαση

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Είναι ένα έργο μικρό αλλά πάρα πολύ χρήσιμο για την συγκοινωνία του χωριού. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πέραν της 20ετίας καθώς υπήρχε ένα ζήτημα με μια απαλλοτρίωση σε ένα στενό πέρασμα του δρόμου μέσα στο χωριό το οποίο δυστυχώς δεν επαρκούσε για να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία. Το αίτημα των κατοίκων ήταν διαρκές, τον πρόεδρο τον είχαμε εδώ τα τελευταία δύο χρόνια συνεχώς να μας οχλεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από μια ανοικτή εργολαβία που έχουμε τώρα και κάνουμε παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και όχι μόνο -γιατί μέσα στο χειμώνα είχαμε προβλήματα και στο δημοτικό δίκτυο και όπου μπορούσαμε παρότι δεν ήταν αρμοδιότητά μας σπεύσαμε για να ικανοποιήσουμε αιτήματα και να δώσουμε δρόμους στην κυκλοφορία και μεγαλύτερη βατότητα- το ίδιο κάνουμε κι εκεί».

Όλη η επικαιρότητα