Λαθροθήρας τραυμάτισε θηροφύλακα στη Φιγαλεία

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει ήδη πάρει το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017, λίγο μετά τις 11:30μ.μ. στην περιοχή της Φιγαλείας, μεταξύ ενός 55χρονου και δύο θηροφυλάκων της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ).
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση που υπέβαλαν οι δύο θηροφύλακες, Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΣ Μεγαλόπολης) και Γιώργος Παναγιώτου (Ανδρίτσαινα), ένας άνδρας περίπου 55 ετών παρέσυρε με το όχημά του τον έναν από τους δύο θηροφύλακες, τραυματίζοντάς στον πόδι, αρνούμενος να δεχθεί έλεγχο στο καπό της μηχανής.

Το περιστατικό ξεκίνησε από τρεις πυροβολισμούς που αναφέρουν ότι άκουσαν οι δύο θηροφύλακες αργά το βράδυ στην περιοχή, οι οποίοι αντιλήφθηκαν αρχικά ένα δίκυκλο με δύο νεαρά άτομα επιβαίνοντες και ένα τέταρτο αργότερα ένα λευκό ημιφορτηγό κλειστού τύπου με σβηστά φώτα, στο οποίο έκαναν σήμα για να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο.  Οι επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν και οι γονείς των δύο νεαρών ατόμων, ανέφεραν πως ήταν στα μελίσσια και για ξύλα. Οι θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο στο όχημα και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ενοχοποιητικό στο εσωτερικό του οχήματος.

Στην συνέχεια ζήτησαν από τον οδηγό να ανοίξει το καπό της μηχανής, αφού οι πληροφορίες τους ήταν ότι εκεί έκρυβε όπλο και θηράματα (λαγούς).

Μόλις ο οδηγός άκουσε την εντολή να ανοίξει το καπό αντέδρασε φωνάζοντας στον Θηροφύλακα που ήταν μπροστά στο όχημα «φύγε από μπροστά, θα σε σκοτώσω», ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή παρασύροντας και τραυματίζοντας ελαφρά στο δεξί πόδι τον θηροφύλακα.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του οδηγού για άρνηση ελέγχου και απείθεια, για απειλή καθώς επίσης για αντίσταση κατά της αρχής όπως προβλέπεται από τον Δασικό και τον Ποινικό Κώδικα.

Το ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η συμβολή σας για να καταστείλουμε τέτοια μεμονωμένα φαινόμενα λαθροθηρίας από τέτοια άτομα που καμία σχέση δεν έχουν την κυνηγετική δραστηριότητα, είναι απόλυτα καθοριστική. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ληστεύουν και να καταστρέφουν τον θηραματικό μας πλούτο, αλλά και να υπονομεύουν τον αγώνα και τις προσπάθειες μας για την προστασία του, παράνομοι οπλοφόροι κατσαπλιάδες κλεπτομανείς, και σε αυτόν τον αγώνα εναντίον τους είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά».