Κόσμος

“Lauta Army”: Οι χούλιγκανς που… χτύπησαν στο Βουλγαρία – Αγγλία, ξύλο, νεοναζί, fight club και… εικόνες σοκ

Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ντροπιαστικής ποδοσφαιρικής βραδιάς, για τα προκριματικά του Euro 2020. 

Σημαντική μερίδα οπαδών της Βουλγαρίας “χτύπησαν” το βράδυ της Δευτέρας (14.10.2019) το άθλημα, με τη ρατσιστική συμπεριφορά τους κατά των μαύρων παικτών της εθνικής Αγγλίας, κάνοντας παράλληλα και τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό.

Σύμφωνα με την βρετανική Dailymail, οι συγκεκριμένοι οπαδοί έχουν το όνομα “Lauta Army” και είναι γνωστοί για τις ρατσιστικές και βίαιες δράσεις τους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι νεοναζί οπαδοί συνδέονται με την ομάδα της Πλόβντιβ (τιμωρήθηκε πρόσφατα η έδρα της από την UEFA για τη ρατσιστική συμπεριφορά τους στο ματς κόντρα στη Στρασμούργκ, για τα προκριματικά του Europa League).

Μάλιστα, λόγω αυτής της τιμωρίας οι συγκεκριμένοι κουκουκοφόροι οπαδοί κρατούσαν το βράδυ της Δευτέρας πανό που έγραφε “’No respect”, απευθυνόμενοι προς την UEFA.

Υπολογίζεται ότι έχει περίπου 500 μέλη που είναι έτοιμα για… δράση! Αρκετά από αυτά έχουν περάσει από τον στρατό της Βουλγαρίας. Η συγκεκριμένη “συμμορία” πήρε το όνομα της από ένα πάρκο του Πλόβντιβ, εκεί όπου κλείνουν κάποιες από τις προγραμματισμένες συγκρούσεις τους με άλλους οπαδούς.

Πολεμικές τέχνες και… μποξ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο “Lauta Army” ιδρύθηκε το 1992 από πρώην στρατιώτες και μάλιστα έχει το δικό του γυμναστήριο, εκεί όπου τα μέλη γυμνάζονται και ετοιμάζονται για.. μάχη. Πολεμικές τέχνες και μαθήματα μποξ είναι μέσα στο πρόγραμμα που ακολουθούν.

Τα μέλη ντύνονται στα μαύρα, σε κάθε… ραντεβού με αντίπαλους οπαδούς. Μάλιστα, συνηθίζουν να βιντεοσκοπούν τις συγκεκριμένες συναντήσεις και να τις ανεβάζουν στο internet. Έχουν κερδίσει -με τη δράση τους- τη φήμη μιας πολύ βίαιης οπαδικής οργάνωσης και παράλληλα εμφανίζονται να παρέχουν προστασία και να εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών.

Η παρουσία τους στον αγώνα της Βουλγαρίας με την Αγγλία προκάλεσε δύο φορές τη διακοπή του αγώνα και ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, κάτι που έγινε πράξη.

Δείτε μερικά από τα… σοκαριστικά καμώματά τους

via

Όλη η επικαιρότητα