WEB tv Ηλεία

Λεχαινά: 50 αδέσποτα σκυλιά καραδοκούν! [video]

Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ιδιοκτήτης καταστήματος

Επικίνδυνη είναι η κατάσταση για όποιον κυκλοφορεί στην Παραλία Λεχαινών «Άγιος Παντελεήμονας» από τα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή αλλά και δημότες που επισκέπτονται το όμορφο λιμανάκι, βιώνουν επικίνδυνες καταστάσεις από τις επιθέσεις  των σκύλων που πρέπει να είναι περισσότερα από 50!

Ο κ. Δημήτρης Σκυλάκος, έχει κατάστημα εστίασης στην περιοχή και η κατάσταση που βιώνει είναι δραματική. Ο κ. Σκυλλάκος δήλωσε στην ORT TV: «Έχω πνιγεί από τα σκυλιά. Υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα και οι πελάτες δεν μπορούν να πλησιάσουν το μαγαζί. Με ένα καλάμι στο χέρι και αν το καταφέρουν. Έχουν δημιουργηθεί δύο αγέλες που την πέφτουνε σε κάθε άνθρωπο. Στην περιοχή δεν μπορεί να πλησιάσει κανένας. Έχω κάνει καταγγελία στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Αυτή η κατάσταση είναι χρόνια έτσι. Εγώ είμαι τρία χρόνια εδώ και τα αδέσποτα αυξάνονται. Κάθε λίγο και λιγάκι γεννάνε. Εγώ θέλω να τα μαζέψει ο δήμος.»

Ο κ. Γούναρης Αλέξης από την Ανδραβίδα δήλωσε στην ORT TV: «Έχω σπίτι στην περιοχή και πηγαινοέρχομαι με την μηχανή μου. Όταν έρχομαι στον οικισμό ή φεύγω με κυνηγάνε τουλάχιστον είκοσι σκυλιά, από δεξιά και αριστερά. Κινδυνεύω να με ρίξουν από την μηχανή και να πάθω ζημιά. Καθημερινά γεννάνε. Έχουν δημιουργηθεί αγέλες και υπολογίζω εδώ στην περιοχή να κυκλοφορούν πάνω από 50 αδέσποτα σκυλιά, μικρά μεγάλα, Αυτή η κατάσταση πρέπει κάπου να διορθωθεί. Κάποιοι έρχονται και εγκαταλείπουν σκυλιά εδώ γιατί δεν τα θέλουν όταν μεγαλώσουν. Βράδυ είναι αδύνατον να περάσεις από δω. Πολυβόλο πρέπει να έχεις…»

 Η κ. Χρυσάνθη Κυριακοπούλου δήλωσε: «Μένω Λεχαινά και έρχομαι κάθε μέρα στη θάλασσα. Κάθε φορά μου επιτίθενται τα σκυλιά και προσπαθώ να τα διώξω με ένα καλάμι που κρατάω. Η περιοχή είναι γεμάτη, πρέπει τα σκυλιά να είναι πάνω από 50 και αυξάνονται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, να τα βάλουμε κάπου. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη γιατί επιτίθενται σε μικρά παιδιά»

Όλη η επικαιρότητα