Ηλεία

Λεχαινά: Καρναβάλι άρτιας οργάνωσης (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Η άρτια οργάνωση, η πολυπληθής συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων αλλά και αρμάτων με πρωτότυπα θέματα από την επικαιρότητα, το πάθος των συμμετεχόντων  και  η παρουσία εκατοντάδων θεατών, αναδεικνύουν το Λεχαινίτικο Καρναβάλι, που μετρά ήδη 44 χρόνια σε ένα από τα κορυφαία στην ελληνική επικράτεια.

Ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων με τους δεκάδες εθελοντές, απέδειξε για μια ακόμη φορά τον επαγγελματισμό του σε ότι αναλαμβάνει. Υπήρχε τάξη, υπήρχε πρόγραμμα, η παρουσίαση από τον Σάκη Παναγιώταρο άψογη, η πρόεδρος Βιργινία Σχίζα ακούραστη διένυσε δεκάδες μέτρα για να είναι όλα στην εντέλεια και όλα τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου μαζί με τους εθελοντές εισέπραξαν συγχαρητήρια.  Συνδιοργανωτές ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, το ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος, Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορηγοί. Η Καρναβαλική Παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 15.30 και ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά για να μεταφερθεί το κέφι στην Μυρσίνη.

Παρόντες ο βουλευτής κ Γιάννης Κουτσούκος, ο πρ. βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ με την σύζυγό του,  ο γεν, γραμματέας του Δήμου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Σάκης Μάλλιαρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι.

Στην παρέλαση κυριαρχούσαν τα χρώματα, η ομοιομορφία σε στολές, το πάθος και το κέφι, χορός μοντέρνος και λάτιν από τα χορευτικά του Συλλόγου «ΕΣΤΙΑ», άρματα με έξυπνα θέματα σατυρίζοντας την επικαιρότητα, και άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 5-6 ετών μέχρι …δεν λέμε χρόνια για την κυρία Μάγδα μία από τις παλαιότερες καρναβαλίστριες. Καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι καρναβαλιστές εκπρόσωποι ΤΚ: Βάρδα, Μανωλάδα, Ν. Μανωλάδα, Κάστρο, Μέλισσα,  κ.α

Όλη η επικαιρότητα