Ηλεία

Λεχαινά: Καθυστερεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής για τον θάνατο του Άγγελου – «Ο Δήμος έκανε αυτά που έπρεπε» λέει ο Ναμπίλ

Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο και χωρίς λύση στο πρόβλημά της παραμένει η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με την αφόρητη δυσοσμία από λύματα εργοστασίου στην περιοχή όπου στα τέλη Αυγούστου βρήκε τραγικό θάνατο ένας εργάτης.

Αν και έχουν παρέλθει δυόμιση μήνες από τον θάνατο του 32 χρονου Άγγελου Φιλιππόπουλου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών ακόμη δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες εκκρεμούν εργαστηριακές εξετάσεις για την περαίωση των οποίων, συνεπώς και για το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήψη των απαντήσεων, αρμόδια είναι τα πανεπιστημιακά εργαστήρια στα οποία αποστέλλονται τα δείγματα προς εξέταση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο συνήθης χρόνος λήψης των απαντήσεων από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια είναι 3 και πλέον μήνες μετά τον θάνατο, εκτός των περιπτώσεων όπου υπήρξε εισαγγελική εντολή για επίσπευση της διαδικασίας)

Απάντηση Ναμπίλ

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ απαντώντας στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλού ο οποίος  κατήγγειλε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν σε ότι αφορά την παραβίαση των κανόνων νομιμότητας εκ μέρους της εταιρίας, δήλωσε: «Εμένα δεν μου αρέσει να πετάω τις ευθύνες στον άλλον.Το θέμα των Αγίων Θεοδώρων δεν είναι μόνο μόλυνση του περιβάλλοντος . Ξεκίνησε με έντονη δυσοσμία το 2011. Εγώ μόλις ανέλαβα έκανα την επιτροπή που ασχολήθηκε μόνο με αυτό το θέμα και τόσα χρόνια μετά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δυσοσμία. Κάποια στιγμή γίνανε κάποια βήματα με φίλτρα , λύθηκε το θέμα της δυσοσμίας αλλά μετά από δύο μήνες το πρόβλημα επανήλθε. Το Υπουργείο είχε στείλει στο Δήμο ένα έγγραφο  για να γίνει αποξήλωση ενός αγωγού που πέφτει στο ρέμα. Ο δήμος το έκανε, όπως το αναφέρει και η κ. Κανέλλη. Υπάρχει ένας άλλος αγωγός που είναι μέσα στην επιχείρηση αλλά είναι για όμβρια και αυτό τον αγωγό δεν μπορούμε να τον κλείσουμε. Τώρα αν μέσα σε αυτόν τον αγωγό  πέφτουν λύματα, το έχουμε επισημάνει στο ΔΣ και εγώ ο ίδιος κατέθεσα τον φάκελο στον εισαγγελέα πριν τρεις μήνες, δεν το ξέρω. Υπάρχει μια αναφορά για άλλους τρείς αγωγούς. Υπάρχει πρόβλημα με μόλυνση του περιβάλλοντος και έντονη δυσοσμία. »

Όλη η επικαιρότητα