Ηλεία

Λεχαινά: Κινητοποιήσεις των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων – Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα

Ακούστε το άρθρο

Αντίσκηνα έστησαν χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την βρώμα που μας κρατά μακριά από τα σπίτια μας» όπως λένε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι όπως το είχαν άλλωστε προαναγγείλει θα παραμείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους και το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό αλλά και υγείας σύμφωνα με την έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο δικηγόρος των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Κατσαμπέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια συντελείται στην περιοχή μια περιβαλλοντική καταστροφή.  Η μόλυνση αγγίζει τα σπίτια μας και η έκθεση του Πανεπιστημίου μιλά για ενώσεις που προέρχονται από την μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων  κρέατος ενώσεις βλαβερές για την υγεία μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε πιά στα σπίτια μας. Αν η Περιφέρεια συνεχίσει να κωφεύει και δεν λάβει δραστικά μέτρα απέναντι σε αυτή την εταιρεία οι κάτοικοι θα αντιδράσουμε πιο δυναμικά και θα φθάσουμε στα άκρα. Επίσης πρέπει να πάρουν και οι βουλευτές του νομού. Το πρώτο βήμα αντίδρασης γίνεται απόψε στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου Λεχαινών και δείχνουμε ότι έχουμε εκδιωχθεί από τα σπίτια μας. Είναι η πρώτη πρωτοχρονιά που φθάσαμε στα όριά μας. Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα λόγω βρώμας που υπάρχει στο χωριό μας»

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Αθανάσιος Χαραλαμπόπουλος δήλωσε: «Κατασκηνώνουμε εδώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας γι’ αυτό που βιώνουμε οκτώ χρόνια στο χωριό μας όπου δεν μπορούμε να ζήσουμε λόγω βρώμας. Η διαμαρτυρία θα είναι έντονη. Αν δεν βρεθεί λύση θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Συγγνώμη αν ταλαιπωρούμε κάποιους. Θα μείνουμε εδώ όσο καιρό χρειαστεί. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη χάρη».

Όλη η επικαιρότητα