Ηλεία

Λεχαινά: Τομή και λύσεις στο σχολικό εκφοβισμό – Στο Σινέ Άστρον στις 11 το πρωί στις 27 Μαρτίου

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη σημαντική δράση ετοιμάζει το Κέντρο Κοινότητας Κέντρο Ένταξης Μεταναστών την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 το πρωί, στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά με θέμα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Είναι μια εκδήλωση που θα μιλήσουν ειδικοί τόσο σε μαθητές Λυκείου όσο και σε γονείς. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να κοινοποιηθούν προβλήματα και να δοθούν λύσεις.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο διάστημα λειτουργίας του έχει να επιδείξει σειρά αξιόλογων δράσεων και αυτός είναι ο λόγος που έχει λάβει τα εύσημα από την Διαχειριστική Αρχή

Ναμπίλ: Εκδήλωση για τα παιδιά μας

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ Ναμπίλ Μοράντ αναφερόμενος στις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Μεταναστών δήλωσε:

“Στο Δήμο μας λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας, Κέντρο Μεταναστών το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιεί πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Το επόμενο διάστημα είναι αφιερωμένο στα σχολεία στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς. Από το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας θα γίνουν επτά συναντήσεις όπου οι γονείς θα θέσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την καθημερινότητα  των παιδιών στα σχολεία και θα τους δοθούν λύσεις. Στις 27 Μαρτίου στο Σινέ Άστρον  θα γίνει  στις 11 το πρωί μια σημαντική εκδήλωση με θέμα το byulling,  τη σχολική βία.”

Πανελλήνια αναγνώριση

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος υπεύθυνος του Κέντρου Κοινότητας δήλωσε: «Στην σημαντική εκδήλωση της 27ης Μαρτίου, θα είναι στο Σινέ μαθητές δύο Λυκείων των Λεχαινών για να ενημερωθούν για το θέμα αυτό που το βλέπουμε δίπλα μας αλλά πολλές φορές σιωπούμε. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και μια συμβουλευτική ομάδα γονέων γιατί θα γίνονται συνεδρίες για μαθητές γυμνασίου  και Λυκείου, θα γίνονται 7 συναντήσεις σε κάθε ομάδα. Εξειδικευμένοι επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων σχολικής βίας, προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς οι γονείς. Το Κέντρο μας πήρε προ ημερών τα εύσημα από την διαχειριστική αρχή για τις δράσεις που κάνει και ως Κέντρο Μεταναστών. Μάλιστα θα το εντάξουν στις καλές πρακτικές των Κέντρων Κοινοτητας πανελληνίως κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές σημαντικές δράσεις, όπως για τον Επαγγελματικό προσανατολισμό, την παιδική διατροφή, ενημερωτικά φυλλάδια στη γλώσσα μεταναστών σχετικά με θέματα υγείας»

Πρόσκληση σε όλους

Η κ.Ελένη Παππά Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας αναφέρθηκε στις ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων  μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων με στόχο τη στήριξη της οικογένειας και του ρόλου του γονιού.

Η κ. Ροϊδου Ελένη ψυχολόγος του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών αναφερόμενη στην εκδήλωση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού κάλεσε όλους τους μαθητές των Λυκείων να βρίσκονται την Τρίτη στην εκδήλωση για να ανοίξουν μαζί τους ένα κανάλι επίκοινωνίας προς επίλυση των όποιων προβλημάτων

Ομιλητές της Εκδήλωσης για την σχολική βία θα είναι: η κ. Νίκη Λέφα : Δασκάλα –           Μάστερ Πανεπιστημίου Πατρών στις επιστήμες της Αγωγής και η κ. Ηρα Κουρή : Φιλόλογος – Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΕΑΠ στη Δημιουργική Γραφή Θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τους μαθητές των Λυκείων.

Όλη η επικαιρότητα