Δελτίο Ειδήσεων ΟΡΤ

Λεωνίδας Βαρουξής: «Ανοίγουμε νέα σελίδα για το λιμάνι»

Ακούστε το άρθρο

Η λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθμ. 54/2016 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου», με την οποία εγκρίθηκε ο απολογισμός του Νομικού Προσώπου οικ. έτους 2015, ήταν ακόμα ένα θέμα το οποίο, προκάλεσε «εκπλήξεις» κατά την συνεδρίαση του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου, το οποίο συζητήθηκε παρουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδα Βαρουξή και του αντιπροέδρου, Σάκη Αντωνόπουλου.

Ο απολογισμός του Λιμενικού Ταμείου, όπως αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, είναι ένα θέμα το οποίο για πρώτη φορά έρχεται προς συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο, κάτι το οποίο ο πρόεδρος, Λεωνίδας Βαρουξής, σχολίασε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρουξής, παράλληλα, που εισηγήθηκε και το θέμα, εξήγησε στο Σώμα, την όλη διαδικασία και τις ενέργειες της τωρινής διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ορίσει Ορκωτό Λογιστή ο οποίος εξετάζει – ελέγχει τα πεπραγμένα της υπάρχουσας διοίκησης και όχι προηγούμενων διοικήσεων.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, στην συνεδρίαση και με σκοπό να γίνουν γνωστά στο Σώμα, όλα όσα η διοίκηση έχει προχωρήσει αυτό το διάστημα, παρουσίασε σε διάφορα σκέλη την εικόνα του εσωτερικού ανταγωνισμού της κρουαζιέρας αναδεικνύοντας μέσω φωτογραφιών και βίντεο το σοβαρότατο πρόβλημα των υποδομών που αντιμετωπίζει το Λιμάνι του Κατακόλου.

 

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουξής, είχε φέρει μαζί του φάκελο με μακέτες από τα Λιμάνια Πειραιά, Κέρκυρας και Πάτρας, τα οποία παραμένουν τα «ισχυρά» λιμάνια στον τομέα της κρουαζιέρας, παρουσιάζοντας στους δημοτικούς συμβούλους, την ανάπτυξη των υποδομών των εκεί περιοχών σε αντίθεση με τις υποδομές του Λιμένα Κατακόλου. Οι χαρακτηριστικές εικόνες, που παρουσιάσθηκαν με σλάιτς κατά την διάρκεια του συμβουλίου, ήταν αποκαλυπτικές, όσον αφορά το ζήτημα των ανεπαρκών υποδομών του Κατακόλου, ένα θέμα που όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους αρμόδιους φορείς, που θέλουν να ενισχύσουν τον τουρισμό της περιοχής.

«Πιστεύω μας, είναι πως το Λιμάνι μας ενώνει», είπε χαρακτηριστικά στους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των αντιπάλων παρατάξεων ο κ. Βαρουξής και συνέχισε «Στη δική μας φωνή, προσθέστε και την δική σας. Σας είδα να αναφέρεστε σε υπηρεσίες φορέων και να τις κρίνεται όμως εγώ δεν έχω υπηρεσία».

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, επεσήμανε δε πως το Κατάκολο θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα λιμάνι τουριστικό, που θα προσφέρει τα μέγιστα στους επισκέπτες του και δεν θα παρουσιάζει την εικόνα που καταγράφεται στις φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βαρουξής, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δέχθηκε αρκετά ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, πάνω σε τεχνικοοικονομικά ζητήματα κυρίως, ενώ φανερή ήταν η έκπληξή του, όταν μετά τα ερωτήματα που απηύθυνε προς το πρόσωπό του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα», Τάκης Αντωνακόπουλος, αποχώρησε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να περιμένει την απάντηση σε αυτά. «Πώς αποχωρεί κάποιος χωρίς να ακούσει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε;», είπε με έμφαση ο κ. Βαρουξής που δήλωσε ότι θεωρεί πως τόσο εκείνος που απευθύνει ερώτηση όσο και εκείνος που θέτει την ερώτηση έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των παρευρισκόμενων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έγκρισης του απολογισμού του Λιμενικού Ταμείου για το έτος 2015, εγκρίθηκε με την μεγαλύτερη πλειοψηφία του Σώματος, ενώ υπήρξαν τρία λευκά και ένα όχι.

Όλη η επικαιρότητα